Sledujte 19 let herního vývoje mezi Battlezone 2 a současným remakem
zdroj: tisková zpráva

Sledujte 19 let herního vývoje mezi Battlezone 2 a současným remakem

5. 2. 2018 9:30 | Video | autor: Patrik Hajda |

Když se ponoříte do svých vzpomínek na téměř dvacet let starou Battlezone 2: Combat Commander, jistě v nich vypadá docela slušně. Když se poté podíváte na záběry z jejího remasteru, tak sice vidíte jisté zlepšení, ale pořád vypadá jako z doby před 10–15 lety. Ale jakmile si obě verze porovnáte v jednom videu, zjistíte, že originál je mnohem méně detailní, než tvrdí vaše paměť, zatímco nová verze rázem působí... hezky. Obrazová paměť je zrádná, ale díky remaku Battlezone: Combat Commander můžete s klidem zapomenout.

Dvě dekády jsou dvě dekády a ve videoherním průmyslu jsou obzvlášť znát. Oko dnešního herního diváka je zhýčkané překrásnými scénami z Horizon: Zero Dawn a Kingdom Come: Deliverance, takže usednout k něčemu jako Battlezone 2: Combat Commander je otázkou jen a pouze nostalgie. Hry neznalí hráči si na takovou záležitost těžko najdou čas v plném kalendáři s blížící se Far Cry 5, PC verzí Final Fantasy XV a dalšími. Ale v případě remaku Battlezone: Combat Commander už to nutně neplatí.

Vzhledem ke stáří předlohy vypadá remake opravdu pěkně. Využívá renderování a stínování DirectX 11, používá nové, detailnější textury, sáhlo se i na celkový terén prostředí a myslelo se dokonce na podporu 4K zobrazení.

zdroj: Archiv

Kromě grafického vylepšení se hra dočkala modernizace i v dalších oblastech – achievementy, v případě Steamu ukládání do cloudu, LAN multiplayer, online multiplayer napříč Steamem i GOGem a vrací se i podpora modifikací. Tento měsíc se chystá beta, do které se hlaste zde. Plná hra pak vyjde již 1. března.

Nejnovější články