Sledujte Black Mesa: Xen na prvních záběrech ku příležitosti 20. výročí Half-Life
zdroj: tisková zpráva

Sledujte Black Mesa: Xen na prvních záběrech ku příležitosti 20. výročí Half-Life

20. 11. 2018 10:31 | Video | autor: Patrik Hajda |

Člověk si při výročí her často uvědomí, jak sám zestárl. A vůbec nic s tím neudělá. Avšak to samé nemůžeme říct o hrách. Sice stejně jako mi stárnou, ale stačí obrovská péče fanoušků a rázem omládnou o desítky let. V případě Half-Life se o to už celé věky stará tým Crowbar Collective stojící za remasterem Black Mesa. Tvůrci nyní světu vůbec poprvé ukázali v běhu dlouho očekávané finále Xen.

Na remaku poslední kapitoly původního Half-Life se pracuje už opravdu dlouho a došlo k několika odkladům. Tvůrci si na ní dávají opravdu záležet a je rozhodně lepší počkat na vypilovaný produkt, než dostat rozbitý nedodělek. Vědí to hráči a naštěstí to vědí i vývojáři, kteří nyní cílí s dokončením Black Mesa: Xen na druhý kvartál příštího roku.

Už dříve jsme měli k dispozici obrázky z této oblasti, ale až nyní se tyto obrázky dávají do pohybu v prvním traileru. A zatím to vypadá opravdu skvěle. Xen vám zabere zhruba 6 hodin, v případě většího průzkumu se vám průchod o něco protáhne.

zdroj: Archiv

Black Mesa není logicky jediným remakem a dokonce už není ani tím nejhezčím. Source engine má své limity a když ho postavíte vedle Unreal Engine 4, rozdíl bezpečně poznáte. A právě na Unrealu běží remake Project Lambda ruského týmu SilverTM, který se jinak specializuje na tvorbu assetů pro hry třetích stran.

Project Lambda měl být původně jen prezentací jejich schopností, ale nakonec se rozrostl. Jeho dokončení ale není vůbec jisté. Tvůrci ho totiž nabízejí zdarma a další části dodělají jen v případě obrovského zájmu. Pokud vám nevadí angličtina, zde se dozvíte víc o technické stránce projektu spolu s úchvatnými obrázky. Dostat takhle celou hru, třeba k 25. výročí Half-Life, by byla pecka.

A pokud byste si chtěli zavzpomínat na Half-Life, dnes pro vás máme připravený LongPlay!

zdroj: Archiv

Nejnovější články