Sledujte přímý přenos z oficiálního odhalení Star Wars Jedi: Fallen Order
zdroj: tisková zpráva

Sledujte přímý přenos z oficiálního odhalení Star Wars Jedi: Fallen Order

13. 4. 2019 16:30 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Nejnovější tříáčková záležitost ze světa Star Wars byla oficiálně oznámená na loňské E3, kromě časového zasazení o ní ale neznáme moc dalších detailů. Ty budou odhaleny dnes večer během Star Wars Celebration v Chicagu a díky streamu u toho můžete být i vy. Předtím si ještě přečtěte informace, které na internet v týdnu vypustil neznámý insider – alespoň na jejich vyvrácení či potvrzení nemusíte čekat moc dlouho.

S jistotou víme, že se Star Wars Jedi: Fallen Order bude odehrávat krátce po Epizodě III. Na Redditu se ovšem objevily informace, které jsou údajným kompilátem již odstraněného infa přímo od jednoho z vývojářů na serveru ResetEra.

Podle něj bude Fallen Order součástí oficiálního kánonu. To není až tak překvapivé, singleplayerová kampaň předloňského Battlefrontu 2 k němu patří taky. Hrát budete za připraveného mužského protagonistu, kterému společnost dělá droid, jehož může nosit na zádech.

Ve hře se také vrátíte na některá známá místa a planety, byť je onen vývojář nijak blíž nespecifikoval. Neměla by být striktně lineární, a přestože nepůjde o úplně otevřený svět, nějakého toho cestování mezi lokacemi si užijete. Mezi herními mechanikami by se mělo objevit běhání po zdech a další parkourové prvky. Soubojový systém přirovnává k Dark Souls, blokování by mělo být podobné čerstvému Sekiru.

zdroj: Archiv

Fallen Order se podle všeho také zvládl vyhnout proklínanému enginu Frostbite (s nímž opakovaně bojuje třeba Bioware, ať už v Inquisition, nebo v Anthem, ale i další studia v područí EA), pohánět by ho měl Unreal Engine 4, což kromě anonymního zdroje tvrdí i Jason Schreier z Kotaku. Vizuálně se spíš než novodobé trilogii podobá pošmournějším spin-offům Rogue One a Solo.

Údajný vývojář se ovšem neshoduje s jinými zdroji, které tvrdí, že Fallen Order bude mít i multiplayerovou kampaň s možností monetizace. Nepřítomnost multiplayeru a mikrotransakcí potvrdil také ředitel studia Vince Zampella a vícero zaměstnanců. Hra tedy bude hra čistě příběhová a singleplayerová a taky bude údajně delší než kampaň ve druhém Battlefrontu. Ta měla na druhou stranu jen asi pět hodin, takže to pro Respawn není až taková výzva.

Nutno dodat, že tohle studio nemá s tvorbou příběhových her zrovna moc zkušeností. Jak oba Titanfally, tak nejnovější battle royale Apex Legends jsou striktně zaměřené na multiplayer, když pomineme krátkou kampaň ve dvojce. Na druhou stranu si v rámci EA díky Apexu zvládlo vydobýt slušnou pozici, takže by mu vydavatel nutně nemusel drasticky zasahovat do tvůrčího procesu.

Příběh Fallen Order by se měl motat kolem Jedie lovícího v galaxii Inkvizitory, čemuž nasvědčují i dřívější úniky. Oficiální odhalení je plánované na dnešních 19:30, sledovat ho můžete níže skrz Twitch EA Star Wars. Samotná hra vychází 15. listopadu letošního roku.

Nejnovější články