Sledujte první záběry z postapo RPG Seven od bývalých tvůrců Zaklínače 3
zdroj: tisková zpráva

Sledujte první záběry z postapo RPG Seven od bývalých tvůrců Zaklínače 3

21. 4. 2016 11:07 | Video | autor: Aleš Smutný |

Poprvé a naposledy jsme o izometrickém RPG Seven hovořili loni v srpnu. Po několika měsících se hra připomíná prvními záběry z hraní a je se nač koukat. Skupina vývojářů, kteří pracovali na Zaklínači 3 totiž před vás předkládá vizuálně přitažlivý postapokalyptický svět Peh, v němž se budete pohybovat s hlavním hrdinou i s pomocí parkouru.

Jak naznačuje video, komentář a první střípky informací, Seven se odehrává ve světě, kde se středověká společnost snoubí s technologickým pokrokem, který je ale spíše odrazem minulých civilizací, které už zanikly. Teď je společnost zpátky v temnějších dobách, což dokazuje i hlavní hrdina, kterého vidíte na prvních záběrech na pranýři.

Hrajete za osamělého cestovatele, který putuje císařstvím Vetrall, které povstalo z popela apokalypsy. Ačkoliv má vládnoucí vrstva k dispozici pozůstatky technologií, strukturálně je Vetrall na úrovní raného středověku se svým negativním, co k tomu patří. Kombinace úpadku společnosti ostře kontrastuje s technologickými „zázraky“ a stejně tak magií, která se ve světě manifestuje. Nikdo nedokáže vysvětlit proč existuje, ale je tu.

Nejznámějšími uživateli magie jsou vládní Technomagi, potomci Prastarých. Dnes jsou ale jen stínem původní slávy a ovládají jen zlomek moci svých předků. I tak jim trvá ovládnutí byť jen základů magie roky tréninku a nikdo z Teechnomagi neovládne všechny magické styly. Pioneers se specializují na bojovou magii a v akci je doplňují Technici a Sapéři, kteří mají vlastní specializace, v nich kombinují magii a technologické výdobytky mrtvých civilizací. 

Dalším typem magie je divoká, byť se tak nazývá především podle jejích uživatelů. Divocí mágové jsou magicky aktivní jedinci, které nikdo netrénoval a jejích síly rostly nahodile. Mnozí lidé se jich bojí, jiní k nim chodí pro rady. Často představují pomoc proti útisku císaře Druguna, ale jindy jde třeba jen o bylinkáře a léčitele. Po celém Vetrallu je jako neschválené uživatele magie loví Technomágové, kteří je označují za kacíře.

Třetím typem magie, respektive mágů, jsou Biomanceři. Jde o specialisty, kteří slouží císařství a zaměřují se na péči o ducha a úpravy těla. Jsou fascinovaní možnostmi kombinace magie a technologie při dalším vývoji lidského druhu. Jde o lékaře, chirurgy, léčitele, vědce, psychology… Dokáží vám „opravit“ rozdrcenou či odťatou ruku, ale jejich služby jsou drahé a ne vždy platíte penězi.

Jak asi správně hádáte, čarovat dokáže i váš hrdina a to skrze systém augmentací. Díky nim budete mít k dispozici kouzla, s nimiž jde lépe bojovat, lépe se plížit či mámit vaše oběti. Je jen na vás, které augmentace si vyberete.

Je třeba říci, že společnost Vetrallu není jen prostý model tvrdé tyranie, pod níž trpí běžný člověk. Každý nepadne na kolena jen proto, že vaše činy nejsou císařství po chuti. Někdo vás bude ignorovat, někdo vám půjde po krku, ale najdete si i nějaké přátele, kteří vám mohou pomoci, v boji, při řešení úkolů a nebo jen nabídnou základnu, z níž budete moci operovat. Prostě, přátelé a spojenci budou důležití jak kvůli rozvíjení příběhu, tak i pro praktičtější řešení akutních problémů.

Seven zdroj: tisková zpráva

Jak jste si všimli na videu, boj probíhá realtimově. Důležité ale, že tvůrci ze studia Fool's Theory Seven koncipují jako izometrického RPG Thiefa. Což znamená, že nemusíte běhat jako v Diablu a rubat vše kolem. Díky parkouru se můžete efektivně plížit za pomoci střech, můžete prchat z boje a rychle se přesouvat, abyste udeřili odjinud a když k tomu přidáte i možnosti magie, rázem se tu solidní potenciál.

Navíc se můžete boji úplně vyhnout opatrným postupem. Nejlépe samozřejmě kryje vás postup noc, ale pomůže i déšť a nebo bouřka, kdy burácení hromu překryje zvuky vašeho pohybu. V oblasti plížení, připravování plánů i jejich realizaci by Seven měla nabízet dostatek možností.

To je prozatím vše, co o Sever víme – a už teď toho není málo. Za mě osobně se Seven katapultovala do pozice nejzajímavějších projektů. V Unreal Engine 4 jí to sluší, ale především načrtnuté možnosti pohybu po otevřeném světě a dobře znějící konstrukce celého světa zní nadějně a neotřele. Navíc, Fool's Theory jsou sice jen rok staré studio, ale skládá se z veteránů, kteří pracovali na na Zaklínači 2 a 3, Kholatu, nebo skvělém westernu Hard West. Seven vyjde na PC, ale zatím není jasné kdy. Další informace se objeví na oficiálních stránkách.

Nejnovější články