Sledujte půl hodiny z hraní Mutant Year Zero: Road to Eden s prasetem a kachnou
zdroj: tisková zpráva

Sledujte půl hodiny z hraní Mutant Year Zero: Road to Eden s prasetem a kachnou

29. 3. 2018 8:57 | Video | autor: Patrik Hajda |

Ještě neuběhl ani měsíc od oznámení zajímavého projektu Mutant Year Zero: Road to Eden na motivy stejnojmenné hry na hrdiny od bývalých tvůrců Payday a Hitman, a už tu máme rovnou půlhodinu záběrů z hraní s doprovodným komentářem a bez jediné editace. A nevypadá to vůbec špatně.

V minulém videu se nám představila trojice protagonistů, kterou tvoří na pohled docela normální slečna, už ne zas tak normální prase a charismatická kachna. V postapokalyptickém světě Mutant Year Zero: Road to Eden se ujímáte všech najednou a snažíte se přežít cestu do země zaslíbené.

Mimo souboje jde o realtimový stealth, kdy prohledáváte přírodou zarostlé zbytky zaniklé civilizace a vyhýbáte se zbytečným konfliktům. Vlastní souboje pak připomínají XCOM. Jsou tahové, hojně využívají krytí a systému "overwatch", pracují s procentuálními šancemi a kritickými zásahy.

30 minut záběrů se nejprve věnuje menším potyčkám s hlídkou na lesní cestě, následně zavítáte na domovskou základnu, abyste hned na to zhruba druhou polovinu videa byli svědky vymlácení většího kempu ghúlů. Ze záběrů je patrné, že není od věci zaujmout výhodné pozice před samotným rozpoutáním pekla.

Bystří hráči při průzkumu okolí mohou objevit prastarého bojového mecha, který snadno smázne cokoliv, co se mihne před jeho senzory. Velkou roli rovněž hraje oheň a efektní zničitelnost prostředí. Tvůrci se ve videu zmiňují i o mutacích vašich hrdinů, které můžete libovolně měnit a přizpůsobit je tak dané situaci.

Třeba takový Dux umí létat, což mu dává značnou výhodu při používání snajperky. To se bude hodit hlavně v otevřených prostorách. Ale také umí uštědřovat větší zranění robotům díky mutaci „elektrikáře“. V jednu chvíli samozřejmě nemůže umět všechno, takže musíte dobře rozmýšlet, která z mutací má větší smysl.

Nebudu vám lhát, studio Bearded Ladies mě minule nalákalo a teď mě nezklamalo. Ukázalo mi to, co jsem chtěl vidět – podivný svět s ještě podivnějšími hrdiny, důraz na stealth a pořádně taktické souboje. Mutant Year Zero: Road to Eden je v plánu na letošní rok pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články