Sledujte v 18:00 živý přenos s detaily o Google Stadia s českým komentářem
zdroj: tisková zpráva

Sledujte v 18:00 živý přenos s detaily o Google Stadia s českým komentářem

6. 6. 2019 17:30 | Video | autor: Redakce Games.cz |

K Sony, Microsoftu a Nintendu se na poli herních technologií brzy přidá další velký hráč. Google a jeho streamovací platforma Stadia zní minimálně na papíře hodně ambiciózně. Nějaké informace máme k dispozici už teď, dnešní stream by ale měl pokrýt takové „drobnosti“, jako je cena a konkrétní tituly, které budou k dispozici při vydání. Přenos budeme komentovat spolu s Indianem, konkrétně samotným Fiolou.

V teoretické rovině Google Stadia rozjede hry ve full HD v 60fps s 25 Mbps připojením k internetu, což většina českého území splňuje. Také by mělo časem jít o integrovanou součást celé Google rodiny, která by měla být nejvíc znatelná v rámci YouTube.

Stadii už Google otestoval na příkladu Assassin’s Creed Odyssey a odezva v ovládání se podle zahraničních ohlasů zdála dobrá. Latence by u singleplayerových her, které nevyžadují vysokou preciznost, neměla být velkým problémem. Ten nastane spíš u multiplayerových akcí, jako jsou střílečky nebo bojovky. Někteří hráči si stěžují na přítomnost grafických artefaktů způsobenou horším připojením.

Poměrně důležitou otázkou také zůstává, jestli bude na Stadii vůbec co hrát. Zrovna tenhle oříšek ale Google rozlouskne právě během čtvrtečního streamu, stejně jako cenu samotné služby. Podle renomovaného herního novináře Jasona Schreiera by mělo jít o kombinaci předplatného s danou knihovnou her a možností přikupovat některé exkluzivnější a novější tituly zvlášť.

Detaily se dozvíme už dnes, stream startuje v 18:00 a my budeme u toho.

Nejnovější články