Slova „smrt na vozíčku“ získávají v podání B.J. Blazkowicze nový význam
zdroj: tisková zpráva

Slova „smrt na vozíčku“ získávají v podání B.J. Blazkowicze nový význam

7. 8. 2017 11:05 | Video | autor: Aleš Smutný |

Asi nikdy by mě nenapadlo, že v souvislosti s Wolfenstein II: The New Colossus uslyším otázky, jaké máte možnost slyšet v následujícím videu. „Jak se vám povedlo udělat boj na vozíčku tak zábavným?“ patří spíš k tomu, jakou nadsázku od hry můžete čekat. Už ve svých dojmech z E3 Martin zmiňoval, že sekvence hraní na invalidním vozíčku je zábavná a z hlediska designu nápaditá.

Kromě toho, že B.J. je pořád stejný zabiják nacistů jako v prvním dílu a vlastně v celé sérii, tu je spousta dobrých nápadů, jak úroveň ozvláštnit. Na vozíčku logicky nemůžete nikam šplhat, schody jsou problém a tak přichází na řadu rampy, plošinky apod. samozřejmě uprostřed brutálního kosení přisluhovačů Třetí říše.

To si můžete prohlédnout i na videu a je jen škoda, že Bethesda neukázala víc záběrů na úkor opravdu prázdného tlachání s vývojáři. Protože otázka jak boj na vozíčku vystihuje povahu hlavního hrdiny považuji za jednu z nejabsurdnějších za hodně dlouhou dobu.

zdroj: Archiv

Nutno říct, že ani vývojáři ze studia Machine Games moc neví, co na to říct. Prostě je to zábavné samotným faktem, že B.J. v nemocničním andělu jezdí na vozíčku a pořád zabíjí nácky. To je jeho osobnost – zabíjí nácky. Tečka. A hře to stačí. Není třeba k tomu dodávat pokusy o přehnaně seriózní analýzu jeho psýché. K novému Wolfensteinovi to totiž nesedí.

Co mu sedí je přepálená vize světa, v němž nacisté obsadili Spojené státy a jejich nemesis v podobě Blazkowicze se probere a společně s odbojem začne dělat to, co jí jde nejlíp. Masakrovat Němce ve velkém. Do toho se budete moci se vší vervou pustit 27. října, kdy Wolfenstein II: The New Colossus vyjde na PC, PS4 a Xbox One.

Nejnovější články