Slovenská hra Blood will be Spilled kombinuje spaghetti western a brouky
zdroj: tisková zpráva

Slovenská hra Blood will be Spilled kombinuje spaghetti western a brouky

30. 5. 2019 14:32 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Divoký západ ovládly postavičky z říše hmyzu. Blood will be Spilled v ručně kresleném, westernovém kabátku kombinuje plošinovku s taktickými tahovými souboji. Za hrou stojí slovenská dvojice Doublequote Studio a ujmete se v ní komára Jacka, lovce hlav, kterého budete následovat na jeho cestě za pomstou. Je to sice hmyz a já mám insektofobii, ale ani já neodolám komárovi s hlasem Adama Jensena!

Tuhle obvykle otravně bzučící havěť totiž dabuje Elias Toufexis, což z ní automaticky dělá nejvíc sexy komára na planetě. Vás by ale asi zajímalo, o co v Blood will be Spilled vlastně půjde – Jack se na své pomstychtivé výpravě samozřejmě zaplete do něčeho mnohem složitějšího a čelí nebezpečné přesile.

Ve westernové říši hmyzu tedy musíte navázat pár nepravděpodobných spojenectví a vydat se na dlouhou cestu přes opuštěná mraveniště, prašné doly a živoucí bažiny, abyste dopadli gang Calavera. Mrtvé, nebo živé, to už je jedno!

V tahových soubojích budete většinou stát proti většímu množství nepřátel, coby osamělý pistolník se tedy musíte uchýlit k různým nízkým trikům a své protivníky přechytračit. Sice by stačila jedna sprška z Raidu, tady se ale hraje na revolvery. Naštvaní roztoči, muší banditi, agresivní vosy, švábi a všelijaká jiná havěť se ale deratizaci stejně nevyhnou.

zdroj: Archiv

Schopnosti můžete získávat ve třech různých vývojových větvích, příznačně nazvaných Hodný, Zlý a Ošklivý. Ale ať už k likvidaci hmyzáků použijete ricochet, pušku, nebo lopatu, podstatné je, že se nedožijí dalšího rána.

Na šéfy gangu jsou vypsané speciální odměny, a při svém pátrání dokonce budete mít volbu, jestli jejich hlavy do města přinesete spolu se škubajícím se křehkým tělíčkem, nebo je něžně oddělíte ještě před dlouhou cestou. Brouci si nezaslouží žádnou milost!

Blood will be Spilled vyšla na Steamu včera, kde ji do 5. června pořídíte za zvýhodněnou cenu lehce přes 13 eur. Hru doprovází akustický soundtrack, který je poctou klasikám žánru.

Nejnovější články