Sniper: Ghost Warrior 3 předvádí zasněženou Gruzii i hororová jatka
zdroj: tisková zpráva

Sniper: Ghost Warrior 3 předvádí zasněženou Gruzii i hororová jatka

21. 12. 2016 11:23 | Video | autor: Aleš Smutný |

CI Games hodlají vydat svou stealth akci Sniper: Ghost Warrior 3 až 4. dubna, ale už nyní se prezentují čtvrthodinovou ukázkou z hraní. Předem stojí za připomenutí, že hra se odehrává v moderním fiktivním konfliktu v Gruzii, kde se rozhořela občanská válka (což není zase tak fantaskní scénář). Vy hrajete za Jona Northa, člena speciálních jednotek US Marines, který má v předváděné misi osvobodit zajatce, kterého drží separatisté.

Video předvádí poměrně svobodný přístup k řešení mise, přičemž k dispozici máte jak průzkumný dron, tak i řadu zbraní v čele s odstřelovací puškou – která ovšem není v misi ani zdaleka tak využívaná, jako třeba pistole nebo nože. Stejně tak North umí solidně stopovat, orientovat se v přírodě, kde najde nastražené miny a následně je, skrz tristně triviální minihru, zlikvidovat a využít součástky.

Popravdě řečeno, z celé ukázky mám velmi rozporuplné dojmy. Samotný přístup k misi, který jasně preferuje plížení je sympatický a je vidět, že vyžaduje plánování a orientaci na dané mapě. Není to nic převratného, ale dobrá stealth střílečka se neztratí. Stejně tak prostředí jatek vypadá opravdu skvěle a skoro až hororově, což atmosféře přidává.

Na druhou stranu, je zde řada věcí, které zase spíše zarazí. Především pocit ze střelby z odstřelovačky je velmi… nijaký. Nepřijde mi, že hra dokáže zprostředkovat kopnutí zpětného rázu a stejně tak efekt dopadu projektilu na cíl. Tím nemyslím, že bych chtěl rentgenový pohled na kulku probíjející se tělem jako u Sniper Elite. Stejně tak vrhání nože vypadá prapodivně a podobnou výtku jako k pušce bych měl k pistoli. Na druhou stranu, jak bylo řečeno, Sniper: Ghost Warrior 3 vychází na PC, PS4 a Xbox One až 4. dubna, takže času na dolaďování je dost.

Nejnovější články