Sniper: Ghost Warrior 3 vám na nejtěžší obtížnost odstraní spoustu pomůcek
zdroj: tisková zpráva

Sniper: Ghost Warrior 3 vám na nejtěžší obtížnost odstraní spoustu pomůcek

24. 3. 2017 11:18 | Video | autor: Václav Pecháček |

Ačkoli některé trailery naznačují, že v chystaném Sniper: Ghost Warrior 3 klidně můžete popadnout kalašnikov a prostřílet se všemi gruzínskými povstalci, kteří se vám postaví do cesty, nové záběry z hraní ukazují, že na své si přijdou i odstřelovačští fajnšmekři. Mohou si totiž zapnout „Challenge Mode“, tedy nejtěžší obtížnost, v níž narazí na tvrdší nepřátele a méně pomocných berliček.

Hlavní designér úrovní Tomasz Pruski vysvětluje, že ukázka pochází ze „Side Ops“ – jedné z vedlejších misí zasazených do otevřeného světa. Protagonista má tentokrát za úkol sabotovat raketovou základnu rebelů. Nebude to však mít jednoduché. Jedna ze základních schopností jeho věrného dronu, označování nepřátel, totiž tak docela nefunguje – tagy zmizí, jakmile se k vám dron vrátí.

Musíte se tak spolehnout na svou vlastní paměť, což ladí i se spartánsky osekaným uživatelským rozhraním, které vám neukáže téměř nic. Sice tu máte lokátor úkolů a popis toho, co právě máte dělat, a zobrazí se vám i upozornění, že vás zmerčil nějaký strážný. Pruski ale upozorňuje, že jednotlivé elementy uživatelského rozhraní si můžete povypínat, jak jen budete chtít.

zdroj: Archiv

Další překážky prezentují samotní nepřátelé. Jsou ostražití, ochotní vyšetřit i ty nejméně nápadné pohyby či zvuky ve tmě. Pouštět se do křížku s víc než jedním naráz rozhodně není dobrý nápad. Jejich zbraně jsou smrtící (i když hrdina ve videu jednu kulku zblízka ještě ustál), a navíc musíte počítat s neprůstřelnými vestami. Ty jsou schopné zastavit běžnou munici, takže buď musíte střílet do hlavy, nebo používat limitované průrazné náboje.

Při vaší pouti vám hodně pomůžou různé odstřelovačské vychytávky. Kromě již zmíněného dronu tu máte ještě možnost (nebo spíš nutnost) upravovat svůj zaměřovač podle vzdálenosti určeného cíle. Dále můžete házet kameny, sabotovat pojistky, přepínat rádia nebo klást na zem pasti, to všechno za účelem odvedení pozornosti nepřátel nebo jejich likvidace. Opatrný přístup nesmíte opustit ani tehdy, když se parametry celé mise změní a najednou jde o čas. Zbrklost znamená smrt.

Vypadá to, že v Sniper: Ghost Warrior 3 by si na své mohli přijít jak občasní snipeři, kteří si tichý lov rádi okoření brutálním masakrem, tak profesionální dálkoví zabijáci. Hra vychází 25. dubna na PC, Xbox One i PlayStation 4.

Nejnovější články