Sociální politika a nové ideologie oživí datadisk pro Civilization V
zdroj: tisková zpráva

Sociální politika a nové ideologie oživí datadisk pro Civilization V

24. 5. 2013 11:20 | Video | autor: Adam Homola |

Datadisk Brave New World pro Civilization V se blíží, jeho vydání je naplánováno už na 12. července 2013. Vývojáři nám už dříve vysvětlili, že v datadisku budete moci konečně vyhrát nejen silou, ale také kulturou. Kulturní vítězství a větší zaměření na turismus nebude samozřejmě tou jedinou novotou a v novém videu nám vývojáři odhalili spoustu možností kolem sociální politiky a nového systému ideologie.

Mezi stromy schopností přibylo pár nových, které se točí právě kolem sociální politky, zatímco ostatní stromy projdou menšími úpravami. Novinkou je ale hlavně estetika a objevování. Estetika nebude sloužit ke kreslení fešných pin-up holek na bomby a bojová letadla, ale ke kultuře. Čím víc estetiky, tím líp budete mít nakročeno ke kulturnímu vítězství. Objevování vám zase pomůže v rozšiřování vaší říše po mořích a oceánech.

...

Dočkáme se také tří nových ideologií - autokracie, svobody a řádu. Každá ideologie bude mít své vlastní funkce, schopnosti a samozřejmě i jiné dopady na diplomacii. A ať už si vyberete jakoukoliv ideologii, budete si moci postavit jeden nový unikátní div světa. V základní Civilization V podobných neválečných možností tolik nebylo, takže jako někdo, kdo u páté Civky proseděl desítky a desítky hodin, se na Brave New World nemůžu netěšit.

Nejnovější články