Solus slibuje průzkum éterické planety a boj o přežití
zdroj: tisková zpráva

Solus slibuje průzkum éterické planety a boj o přežití

3. 7. 2014 12:51 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Na výlet k cizí planetě se asi jen tak nevydáme, survival záležitost Solus však slibuje něco přinejmenším podobného a pořád v příjemném bezpečí vlastního domova. Unreal Engine 4 využívající hra přinese přežívání ztroskotaného astronauta na cizí planetě poseté tajemnými artefakty a chlubí se i plnou podporou Oculus Rift. 

Solus bohužel nehrajete za legendárního salarijského vědce (na druhou stranu to naštěstí není ani hratelná verze registru dlužníků), i tak se v ní však dočkáme řádných sci-fi prvků a motivů. Prohledávání havarovaného kosmoletu a průzkum tajemných, zjevně nepozemských budov má být podstatnou součástí hratelnosti - bez využití čehokoliv užitečného se hráč neobejde.

Zrovna tak bude důležité věnovat pozornost i domorodému prostředí. Silné bouře, ale i roje meteoritů mají být na denním pořádku. Krom povrchu bude důležité prolézat i blízké jeskyně. Celkově hra připomíná mix mezi ambientními hrami typu Dear Esther a předešlou hrou studia jménem The Ball.

Za vývojem Solus stojí švédské indie studio Teotl, rozhodně však nejde o jeho první projekt. Teotláci se dříve zabývali tvorbou modifikací, v roce 2010 vydali právě akční adventuru The Ball, dle PC Gameru nejlepší akční adventuru roku, posléze v roce 2012 vydali i titul Unmechanical pro PC a iOS. Celkově studio prodalo 350 tisíc kopií svých titulů, což znamená, že na hraně chudoby rozhodně nestojí.

Podle příkladu The Ball lze rovněž usuzovat, že ani Solus vzdor poklidnému traileru nebude prostá akce. Uvidíme, jak obstojí ve srovnání s obrovskou konkurencí, jmenovitě třeba s No Man's Sky. Solus je však ve vývoji už nějaký ten pátek (trailer pochází z loňského roku) a nedávno dostal i finanční injekci z instituce Nordic Game Program. Pustit bychom se tak do hry měli rozhodně dříve, než do No Man's Sky, která je momentálně ve vývoji stejně jenom pro PS4.

zdroj: Archiv

Nejnovější články