Space Hulk: Tactics ukazuje, jak má vypadat digitální deskovka
zdroj: tisková zpráva

Space Hulk: Tactics ukazuje, jak má vypadat digitální deskovka

1. 6. 2018 10:35 | Video | autor: Patrik Hajda |

Jakožto zapálený deskovkář mám několik smutných restů a Space Hulk je jedním z nich. Před pár lety se objevila již čtvrtá edice této monstrozity, ale vydavatelství Games Workshop bohužel neprosazuje cenovou politiku šetrnou k vaší peněžence. Kusů bylo málo a začínaly nad třemi tisíci. Dnes hra v bazarech cenovkou sahá ještě mnohem výš. Případnou pátou edici si už určitě nenechám ujít, do té doby uspokojím své choutky slušně vypadající videohrou Space Hulk: Tactics.

Sice by vám o samotném světě Warhammeru 40,000 víc pověděl Aleš, já jej sledoval spíš z povzdálí, ale vždy mě fascinovaly předimenzované zbroje vesmírných mariňáků. Zároveň jsou tahové strategie hodně vysoko na mém pomyslném žebříčku oblíbenosti žánrů, takže Space Hulk: Tactics rozhodně patří mezi tituly, na které se těším.

A na prvních záběrech z hraní vypadá skvěle. Můžete se těšit na příběhovou kampaň za stranu mariňáků, ale zároveň jde o první Space Hulk hru, ve které si vyzkoušíte i kampaň za záporáky z řad Genestealerů.

zdroj: Archiv

Než se se zvolenou stranou vrhnete do bitvy, můžete si zvolit jednu z nabízených frakcí a tu dále kosmeticky upravovat. Za stranu mariňáků jsou na výběr klasické kapituly Dark Angels, Ultramarines, Blood Angels a Space Wolves, na straně Genestealerů počítejte s Purestrainy, Leviathany a Krakeny. Kosmetické úpravy jdou docela do hloubky – každou část těla můžete ověsit jinou parádičkou a neměli byste zapomínat na design zbraní.

Z herního hlediska vás čeká procházení klaustrofobickými chodbami vesmírných lodí a základen, vypořádávání se s nebezpečným prostředím a samozřejmě zabíjení potvor (či mariňáků) po desítkách. S tím vám pomohou kartičky, které buď použijete pro jejich jednorázový efekt, nebo je „spálíte“ a přidáte si tak další akční bod.

V dnešní době je rozhodně příjemné, že jak kosmetické doplňky, tak kartičky jsou vám všechny k dispozici, a to i v multiplayeru. Ten bude možná tou nejzábavnější částí hry, protože v něm naplno využijete komplexní editor map.

Nebudu nic tajit, opravdu se těším. Z grafického hlediska mi Space Hulk: Tactics imponuje, taktické možnosti budou jistě uspokojivé, ke kartám nemám výhrady… Teď už jen vydržet do ohlášení data vydání. Zatím se počítá s letoškem na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články