Spintires: MudRunner proti vašemu náklaďáku postaví divokou přírodu
zdroj: tisková zpráva

Spintires: MudRunner proti vašemu náklaďáku postaví divokou přírodu

12. 10. 2017 16:35 | Video | autor: Patrik Hajda |

O téměř všech důležitých aspektech znovuzrozené bahnité simulace Spintires jsem se rozepsal v minulém článku již před měsícem. Do vydání po všech stránkách vylepšené hry zbývá něco přes dva týdny a vývojáři ze Saber Interactive vás tak chtějí nalákat novým videem s pořádnými záběry ze hry.

Jízda džípem i těžkou technikou v terénu, který pro většinu motoristů představuje noční můru, je pro lesníky na denním pořádku. Silné ruce zápolí s volantem a desítkami rychlostních stupňů, zatímco se kola na čtyřech nezávislých nápravách boří hlouběji a hlouběji do spárů čvachtajícího blátíčka.

Nedokážu ani spočítat, kolikrát jsem si ve Spintires zvolil špatnou cestu a skončil uprostřed bujného lesa ponechán napospas přírodě. Vlastní naviják je asi tak užitečný jako strom uprostřed zpevněné cesty, takže nezbývá než přesedlat do jiného stroje, celou tu pekelnou cestu vytrpět znovu a ve výsledku snad vytáhnout zapadlý vůz. A nebo se podruhé zahrabat... V takovém případě mě uklidní jen myšlenka na jednu veselou příhodu: „A tak se v bahně mrskali dva – kapr a baštýř Adámek. Všichni kolem se notně nasmáli.“

zdroj: Archiv

Něco mi říká, že se mi podobné strasti nevyhnou ani ve Spintires: MudRunner. S tím rozdílem, že se mi tentokrát podaří doslova pohřbít více typů vozidel a na větším počtu map. Ale to za tu sladkou odměnu v podobě krásných strojů, výborné fyziky podvozku, bahna a vody (až na nerealistický vzhled) a obecného relaxu s pár zdevastovanými nervy zkrátka stojí.

Hra vypadá v běhu na poměry podobných simulátorů vážně dobře. Sice se od svého méně vyspělého předchůdce tolik neliší, co se nejzákladnějších prvků týče, ale rozrostla se po stránce obsahové. Ze záběrů se mi zdá, že se nic moc nezměnilo v případě kamery, což by byl opravdu hrubý nedostatek. Ale můžeme zatleskat pohledu zpoza volantu, který by největší nešvar původní hry alespoň částečně vyřešil.

Bohužel mě trochu děsí palubovka džípu. Hned ze začátku videa totiž můžete vidět funkční budíky, ale ke konci videa, kde se představuje kooperativní spolupráce více hráčů, tomu samému džípu budíky chybí. Ony totiž nejsou vůbec vymodelované, ale jedná se pouze o část uživatelského rozhraní, která tím pádem půjde i vypnout. Ale měli bychom být rádi alespoň za něco.

Spintires: MudRunner vychází v poslední říjnový den na Steamu s 10% slevou za 27 eur. Pokud máte v knihovně původní Spintires, bude vám stačit jen 50 % ceny, tedy 15 eur. Hardcore simulace zavítá vůbec poprvé i na PlayStation 4 a Xbox One v ten samý den.

Nejnovější články