Splinter Cell: Blacklist představuje svého odborníka na zabíjení
zdroj: tisková zpráva

Splinter Cell: Blacklist představuje svého odborníka na zabíjení

26. 11. 2012 16:25 | Video | autor: Aleš Smutný |

Když se u Splinter Cell Blacklist objevil na plakátu u Sama Fishera karambit, na jednu stranu jsem byl potěšený, že se v rámci výbavy akčního hrdiny objevují inovace, a na druhou stranu jsem s obavami čekal, co se ukáže ve hře, protože karambit vypadá sice moc hezky, ale panuje kolem něj víc mýtů, než faktů (a díky tomu se s ním často někdo sám poraní). Ale jak ukazuje tohle video, byly mé starosti zbytečné.

Pro natáčení motion capture hry si totiž Ubisoft přizval Kevina Secourse, populárního instruktora bojových uměná, který jich za život řadu vyzkoušel. Zrovna ke karambitu se bude vázat jeho zkušenost se silatem, ale jak se dozvíte z dokumentu, má za sebou trénink karate, džú-džucu, muay thai, kali a hlavně ruské Systemy.

Že v oboru něco dokázal, potvrzuje i fakt, že se stihl se současnými ruskými představiteli Systemy rozhádat, jak už ke všem možným školám všemožných bojových umění patří. Dokument pěkně předvádí, co všechno bude Sam Fisher předvádět ve hře a ukazuje, že by pohyby Sama nebudou ryzí fantazií, ale budou mít i jakousi oporu v realitě a zdá se, že primárně v Secoursově verzi Systemy.

Nejnovější články