Staňte se mladým kouzelníkem v adventurním RPG Mage’s Initiation
zdroj: tisková zpráva

Staňte se mladým kouzelníkem v adventurním RPG Mage’s Initiation

13. 2. 2019 7:46 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Kvůli knížkám o Harrym Potterovi spousta z nás vyhlížela sovu s dopisem o přijetí ke studiu čar a kouzel v Bradavicích. Hlavní hrdina nezávislého RPG Mage’s Initiation: Reign of the Elements, D’arc, má tuhle fázi už za sebou, deset let totiž věnoval studiu elementální magie. Aby mohl vyrazit do světa, musíte mu pomoct splnit tři obtížné úkoly a prokázat, že je doopravdy schopný čaroděj.

Gilda mágů D’arca posílá pro trojici kouzelných předmětů: pramínek vlasů mocné čarodějky, neporušené grifoní vajíčko a roh legendárního trojrožce. Tím si má prý otestovat své magické schopnosti a duševní sílu, protože získat byť jen jednu z věcí na seznamu bude nadmíru obtížné.

zdroj: Archiv

Váš hrdina může ovládat jeden ze čtyř živlů a každý průchod díky tomu má být unikátní, odlišná kouzla vám totiž umožní řešit situace jinými způsoby.

Mage’s Initiation: Reign of the Elements se odehrává ve fantasy středověkém Iginoru. S D’arcem se vydáte do pixelartového lesa, kde se to hemží gobliny, budete muset překonat vyprahlou pustinu s občasným výskytem banditů i hluboké jezero plné sirén nebo šplhat po horách osídlených nepřátelskou rasou Flyteriánů, krajně podezřívavých ke všem cizincům.

Nezávislá hra na pomezí RPG a starých adventur je kompletně nadabovaná a její příběh se v závislosti na vašich rozhodnutích může různě větvit. Váš kouzelník může s nepřátelskými tvory bojovat, ale taky je okouzlit tak, že ho nechají na pokoji. Po světě se kromě tří potřebných artefaktů povalují také různé magické oblázky, které mu pomohou načerpat potřebnou energii pro další putování.

Pixelartové Mage’s Initiation od Himalaya Studios se o přízeň přispěvatelů ucházelo na Kickstarteru už před šesti lety, žánrově by si přálo pokračovat v odkazu starých Quest for Glory. Na Steamu a Humble Store konečně vyšlo na konci ledna, kde si ho můžete pořídit přibližně za 13 eur.

Nejnovější články