Staromilská strategie Etherium se připomíná novým trailerem
zdroj: tisková zpráva

Staromilská strategie Etherium se připomíná novým trailerem

9. 4. 2014 13:49 | Video | autor: Aleš Smutný |

To si nechám líbit. Realtimová strategie Etherium se od začátku otevřeně hlásí k odkazu Duny 2 a s novým videem tohle dědictví potvrzuje. Dokonce i příběhově, protože kampaňová zápletka se točí kolem trojice impérií, která svádí lítý boj o titulní surovinu, etherium.

Do bitvy můžete v Etherium táhnout s pěchotou, motorizovanými jednotkami, tanky, letectvem a nakonec si můžete přivézt i obří bitevní stroje, které sahají do výšky několika desítek metrů. Kampaň má být nelineární a volíte v ní, jaký je váš další krok, kam budete své impérium expandovat, což nevím, zda úplně vítám. Osobně jsem příznivcem spíše přesněji formovaného průchodu, ale nemyslím, že zrovna tohle by mělo Etherium potopit, jde spíše o otázku vkusu.

Hra navíc slibuje takové libůstky, jako je dynamický systém počasí, jemuž je třeba přizpůsobit vaši strategii, protože ne vše bude fungovat za divoké bouře stejně, jako to fungovalo za bílého a slunečného dne.

Navíc se v Etheriu představí sedmero planet s rozličnými systémy terénů a vlastností, což by mělo zařídit, že neprojedete celou kampaň s jednou strategií a armádou, protože třeba takové bažiny radikálně zpomalí vaše tankové svazy. Další informace o hře hledejte na oficiální stránce.

zdroj: Archiv

Nejnovější články