Stopky, diskety a vyšetřování bombového útoku v dobovém thrilleru The Occupation
zdroj: tisková zpráva

Stopky, diskety a vyšetřování bombového útoku v dobovém thrilleru The Occupation

25. 2. 2019 12:11 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Před nástupem internetu, skrytých kamer a miniaturních odposlouchávacích zařízení to špióni měli těžké. The Occupation, detektivní adventura odehrávající se v Británii osmdesátých let minulého století, vás nechá okusit situace, kdy si tajní agenti museli vystačit s pagerem, stopkami a osmipalcovými disketami.

Adventura z pohledu první osoby The Occupation je thrillerem zasazeným na severozápad Anglie dne 24. října 1987. Kromě rozpuku britského popu to bylo období značné politické nestability, která vyústila v bombový útok ve vašem městě. Útok, při kterém přišlo o život mnoho lidí a vaší úlohou coby investigativního novináře je ho vyřešit.

zdroj: Archiv

Vaším hlavním nepřítelem je kromě atentátníka především čas. Musíte zkoumat důkazy a vyslýchat svědky, kteří o událostech dané noci mají každý trochu jiné informace, takže odhalení pravé verze a viníka atentátu leží na vašich bedrech. Vyšetřování můžete vést trochu jinými způsoby, které v devíti minutách předvádí nedávno vydaný trailer.

Záleží, jestli se víc zaměříte na sbírání věcných důkazů, nebo vám spíš vyhovují výslechy, případně i nějaké to vydírání svědků nalezenými předměty, které s vyšetřováním tak úplně nesouvisí. Anebo zkusíte kombinaci všeho zmíněného. Zároveň je na vás, které informace vyhodnotíte jako relevantní a budete následovat jejich stopu.

Samotná The Occupation vychází 5. března pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Dopadení pachatele je ve vašich rukou.

Nejnovější články