Stormdivers je hezká a hektická battle royale s nanoboty
zdroj: tisková zpráva

Stormdivers je hezká a hektická battle royale s nanoboty

22. 8. 2018 11:03 | Video | autor: Václav Pecháček |

Battle royale, to jsou bez přehánění noví zombíci. Každý si zkouší ukousnout co největší sousto dolary nacpaného koláče – favoriti PUBG a Fortnite, mainstreamové Call of Duty a Battlefield, vývojáři Stalkera a jejich Fear the Wolves, a do téhle rostoucí skupinky navíc musíme zařadit finské vývojáře Housemarque. Slovo útěchy pro všechny, které už tenhle žánr trochu unavuje? Stormdivers z prvního traileru vypadá velice pěkně.

Prim tu hraje ohromná bouře nanobotů, která podle pevně daných žánrových pravidel postupně zužuje prostor bojiště a sem tam mezi válečníky vyšle nějaké tornádo. Přeživší jsou ale naštěstí pohybliví a dokážou se velice rychle dostat z bodu A do bodu B – jak horizontálně, tak vertikálně.

zdroj: Archiv

Každý z nich má užitečné speciální schopnosti. První umí postavit improvizovaný štít, druhý se dokáže zneviditelnit, třetí přepadne nepřítele díky krátkému teleportu. Svou roli samozřejmě hrají i zbraně, které se v tomhle případě pohybují od běžných útočných pušek přes bazuky až po staré dobré meče.

Sice tu není žádné tak očividné lákadlo, jako divocí vlci v Černobylu nebo luxusní produkční úroveň CoD a Battlefieldu, ale celek vypadá naprosto kompetentně, což byste ostatně od zkušených vývojářů Resogun a Nex Machina čekali. Otázka je, zda to v diamantově tvrdé konkurenci bude stačit.

Stormdivers zdroj: tisková zpráva

„Začali jsme s vývojem, když battle royale byla jen okrajovým herním módem,“ vysvětlil CEO Ilari Kuittinen, „ale navzdory velkému počtu her žánru battle royale na trhu Stormdivers hráče oslní rychlou hratelností, metou, třídami a různými událostmi, a to všechno bude zabalené do vysoce kvalitních vizuálních efektů typických pro studio Housemarque.“

Umím si představit frustraci vývojářů, pokud začali Stormdivers vyvíjet ještě předtím, než se popularita PUBG a následně Fortnite převalila celým herním světem jako lukrativní vlna tsunami, a následně zjistili, že byli předběhnuti asi tak desítkou dalších nadějně vypadajících projektů. Je to smůla, ale ještě není třeba házet flintu do žita – dobrá hra si s trochou štěstí proklestí cestu i skrz nepříznivé tržní podmínky.

Vydání čekejte až v roce 2019 výhradně na PC, ovšem divil bych se, kdyby autoři ještě letos nespustili betaverzi. Do té se můžete přihlásit na oficiálních stránkách.

Stormdivers zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články