Strategická gangsterka Empire of Sin předvedla první pořádné záběry z hraní
zdroj: tisková zpráva

Strategická gangsterka Empire of Sin předvedla první pořádné záběry z hraní

19. 8. 2019 17:48 | Video | autor: Jan Slavík |

Strategické dobrodružství z prohibičního Chicaga dvacátých let vzbuzovalo opatrné naděje už po zhlédnutí oznamovacího traileru. Po ukázce z Gamescomu již víme přesněji co čekat a kdy to čekat.

Ve hře se chopíte role mafiána, jehož cílem není nic jiného než vyšplhat na samotný vrchol kriminálního světa, ovládat město, smát se zákonům a zkrátka vybudovat ono titulní impérium hříchu. Velmi dobře přitom zní naznačená možnost tvarovat nejen vaši úvodní, ale i všechny ostatní postavy skrze rozhodnutí, která před vás Empire of Sin postaví.

zdroj: Archiv

Váš zločinec (respektive zločinci) je prázdná kniha, jejíž kapitoly byste měli psát sami. Na konci hry tak můžete skončit třeba se sériovým vrahem, zamilovaným střelcem jak z romantické gangsterky nebo vládcem alkoholického království.

Metla lidstva bude samozřejmě hrát zásadní roli, jak se ostatně na dílo zasazené do dob prohibice sluší a patří. Alkohol je v Empire of Sin jednou z klíčových surovin a lze ho krom konzumace využívat třeba k úplatkům. Nebo zradě - to pokud svým "spojencům" (pro)dáte otrávenou várku, což bude krom konce přátelství znamenat i velmi hřbitovní kocovinu.

Brenda Romero také naznačila, že studio věnovalo nemalé množství času zkoumání dobových reálií, abyste se mohli potkávat se skutečnými postavami a opravdu se cítili jako ve starém Chicagu. Záběry z hraní pak naznačují poměrně tradiční RPG strategii - postavy mají tři sloty na zbraně, mohou využívat různé druhy munice, mají sadu statistik a tak dále. Tady se nejspíš revoluce konat nebude, ale ostatní originální mechaniky ve spojení s atraktivním zasazením by mohly stát za to už samy o sobě.

Vydání se prozatím plánuje na jaro 2020, takže na přeleštění Thompsonů zbývá ještě docela dost času.

Nejnovější články