Střílečka Insurgency: Sandstorm přináší drsnou válku na Středním východě
zdroj: Foto: New World Interactive

Střílečka Insurgency: Sandstorm přináší drsnou válku na Středním východě

12. 12. 2018 17:30 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Pokračování střílečky Insurgency z roku 2014 s podtitulem Sandstorm se po ohlasech hráčů z uzavřené bety dočkalo tříměsíčního odkladu, ale už si ho odpracovalo a dnes konečně vychází. Intenzivní války si ovšem zatím užijí pouze PC hráči, konzolisté narukují až příští rok.

Hratelnost střílečky Insurgency: Sandstorm se zakládá na týmové taktice a plnění cílů, tedy přesně opačně než takové Call of Duty, kde vám stačí mít dobrý poměr K/D. Odehrává se během fiktivního konfliktu na Středním východě a nabídne kompetitivní multiplayer pro 32 hráčů nebo kooperaci proti počítačem ovládaným protivníkům.

Vzhledem k tomu, že jde o alternativní realitu, se tvůrci nemusí držet žádných neúprosných faktů, takže si vybavení i vzhled svého vojáka můžete plně přizpůsobit, od zbraně až po bachratost maskáčů. Můžete si povolávat posily ze vzduchu i ze země, řídit obrněné transportéry i helikoptéry, házet po nepřátelích granáty, odpalovat dynamit nebo obětovat drony.

zdroj: Archiv

Tvůrci si dali záležet na pocitu ze střelby i na realistickém audiu, které vás chce donutit mít z války respekt. Smrt přichází rychle, munice je málo, strategie a správný postup jsou klíčové. Vydání hry je pro vývojáře prý pouze začátek, budou do ní přidávat mapy, zbraně, kosmetické drobnosti i podporu modů, a to zdarma pro všechny hráče.

Insurgency: Sandstorm si můžete ode dneška pořídit na Steamu, majitelé původního Insurgency obdrží desetiprocentní slevu, kterou mohou uplatnit do konce března. Konzolové verze pro PlayStation 4 a Xbox One dorazí během příštího roku.

Nejnovější články