Survival tahovka Overland spoléhá na těžká rozhodnutí a procedurálně generovaný obsah
zdroj: tisková zpráva

Survival tahovka Overland spoléhá na těžká rozhodnutí a procedurálně generovaný obsah

20. 6. 2016 17:45 | Video | autor: Honza Konfršt |

V březnu představená survival tahovka Overland od původních tvůrců známého Canabaltu se objevila i na E3, aby hráčům připomněla kvality, kterými je chce oslnit. Hlavně tahovými souboji, procedurálně generovaným obsah a obtížnými volbami.

Overland se odehrává v postapokalyptické verzi severní Ameriky, ve které přežití znamená maximální míru soustředění a pečlivou správu dostupných surovin. Jednotlivé scénáře a bitvy o přežití jsou procedurálně generované a hráči se do nich vrhají v roli velitelů nepočetných týmů. Ty postupují obrazovku za obrazovkou do středu herního světa - k jádru kataklyzmatické události, která v minulosti smetla moderní civilizaci z povrchu zemského.

zdroj: Archiv

Napříč zruinovaným kontinentem musí hráč vést svůj tým vyvolených šťastlivců a starat se cestou například o potraviny, vodu, benzín i munici. Do cesty se mu postaví nejenom typické postapo příšery, ale hlavně obtížná rozhodnutí. Je lepší místo v autě obsadit zásobami paliva, zdravým budižkničemem nebo zraněným specialistou, který se ale může hodit (když přežije)? Volba je vlastně hlavní mechanikou Overland, která také sází na výrazně stylizované zpracování. A docela úspěšně...

Plná verze Overland by měla vyjít ještě letos, opravdu vážní zájemci se ale mohou pokusit do hry dostat v jednotlivých fázích předběžného přístupu - počet dostupných klíčů je totiž v každé fázi omezený. Aktuálně je na obzoru 4. fáze, a pokud byste si Overland rádi koupili a zahráli, sledujte oficiální stránky.

Nejnovější články