Switch se letos dočká metalistů a koz
zdroj: tisková zpráva

Switch se letos dočká metalistů a koz

25. 1. 2019 17:50 | Video | autor: Patrik Hajda |

Netradičně tradiční představení novinek pro Switch od Nintenda je opět tady. Nejde tedy o takzvaný Direct (kterých loni bylo opravdu hodně). Nejnovější shrnující video se totiž zaměřuje pouze na malé indie tituly, které v průběhu letošního roka obohatí katalog her na Switchi.

O jedné z představených her jsme vás informovali již před pár dny. Jde o karetní RPG SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech, které je zasazené do stejného fantasy světa s roboty, stejně jako předchozí tituly studia. Nicméně i některé další hry představené ve videu nevypadají vůbec špatně. Samozřejmě jde o subjektivní názor, vás třeba nezaujme žádná nebo naopak všechny.

Jako první se dostává ke slovu tahová strategie Wargroove od studia Chucklefish, které se postaralo o vydání výborné Stardew Valley. Ve Wargroove uplatníte své taktické dovednosti v soubojích s dalšími až třemi hráči po síti i na jedné konzoli. Čekání na tento kousek bude brzy u konce, jelikož vychází už 1. února.

Double Kick Heroes uhání ve svém Gundillacu po dálnici a pomocí metalu kosí zombie a křížence lidí se žraloky za sebou. Jestli tohle není recept na úspěch, tak pak už nevím. S touhle šíleností počítejte v létě.

Další hra nás vrací na trochu vážnější notu. When Ski Lifts Go Wrong využívá prvků stavění z her typu Bridge Constructor k tomu, abyste vytvořili bezpečnou lanovku pro lyžaře. Ale ani tahle hra se neobejde bez krve… Na její vydání čekat nemůžete, protože je v obchodě k mání už od středy.

Roztomilý Forager sice začíná roztomilou upoutávkou, ale záhy obrátí svůj nástroj sloužící ke zpracování surovin proti nebohým zvířátkům a rozpoutá to pravé akční peklo. Přesto jde o nevinnou hru v otevřeném světě, kde jde především o crafting. Tvůrci hledali inspiraci například v Terrarii a svou novinku vydají ještě v prvním kvartálu letošního roku.

Další hru snad není potřeba nikomu představovat. Simulátor kozy Goat Simulator ve verzi GOATY je stále tou úmyslně špatnou hrou, která před lety nakopla žánr podivných simulátorů. Hra obsahuje dodatky GoatZ, Payday, Waste of Space a MMO a můžete si ji rovnou koupit.

A opět zvážníme, tentokrát dokonce hodně. Inmost je totiž temná plošinovka s poměrně depresivním vizuálem. Svěří vám do rukou tři postavy, jejichž příběhy jsou vzájemně propojené, a jistě velice temné. Atmosféra by se dala krájet, stejně jako různé potvory, které potkáte. V tomto případě je datem vydání jen letošní rok.

I Unruly Heroes je plošinovka plná puzzlů, skákání a sekání do nepřátel. Ale tentokrát je barevná paleta pestřejší a téma inspirované čínským klasickým románem Putování na západ o Opičím králi. Navíc nemusíte hrát sami, ale až ve čtyřčlenné kooperaci, nebo si klidně dát nějaký ten PvP zápas. A kdy? Klidně hned teď.

A konečně CrossCode – 2D akční RPG inspirované klasikami z doby SNESu. Velký svět, spousta dungeonů plných bytostí a souboje s bossy dohromady vydají klidně na 80 hodin. V tomto případě konkrétnější datum vydání chybí.

Na úplném konci je v úvodu zmiňovaný SteamWorld Quest, takže to zakončeme jinou, ale smutnou zprávou ohledně Metroid Prime 4. Hra byla oznámena na E3 již před dvěma roky, a od té doby o ní nepadlo jediné slovo. Nyní už víme proč. Jak můžete slyšet na videu výše, celý vývoj se kvůli nespokojenosti s jeho směřováním restartuje. Hra je tak několik let vzdálená od svého vydání. Ale ne, že by do té doby nebylo co hrát.

Nejnovější články