Sylvanas, nebo Saurfang? Horda je v Battle for Azeroth rozdělená stejně jako komunita
zdroj: tisková zpráva

Sylvanas, nebo Saurfang? Horda je v Battle for Azeroth rozdělená stejně jako komunita

3. 8. 2018 12:50 | Video | autor: Václav Pecháček |

World of Warcraft: Battle for Azeroth se snaží ze všech sil upoutat pozornost herního světa příběhovými filmečky, a zatím se mu to nadmíru daří. Po zneklidňující písni Jainy Proudmoore a brutálním antiekologickém činu Sylvanas Windrunner si pro sebe světlo reflektorů ukradl starý ork Varok Saurfang.

Už to není žádný zelenáč (pokud se něco takového dá říct o orkovi), a tak si během svého dlouhého života taky zažil spoustu příkoří. Ztratil syna, který padl v Northrendu a pak povstal jako nemrtvý služebník krále Lichů. Viděl, jak Horda provádí spektakulární sebedestrukci pod vedením Garroshe. Nejnověji ho zase nakrkla Sylvanas, která dovedla likvidaci kůrovců do extrému. Zbývá válečníkovi, který už ve svém boji nevidí potřebnou čest, ještě něco jiného než hrdinská smrt?

zdroj: Archiv

Evidentně zbývá. Saurfang se zatím nevzdává a vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby jednoho nepříliš vzdáleného dne nahradil Sylvanas v pozici vůdce Hordy. Spousta lidí znechucená nedávnými činy nemrtvé královny by to nejspíš uvítala, protože komunita je momentálně rozdělená (a rozladěná) jako nikdy.

Hezky to popisuje Steven Messner v článku pro PC Gamer, který spálení Teldrassilu označuje za „jednoznačně nejkontroverznější moment v dějinách World of Warcraft“. Horďákům se celkem pochopitelně nelíbí, že se z nich během chvilky vlastně stali váleční zločinci zodpovědní za smrt tisíců nevinných lidí, a obviňují scenáristický tým Blizzardu z trestuhodné necitlivosti vůči fanouškům.

Je pravda, že třeba ve Warcraftu 3 se scénáři dařilo obě historicky znepřátelené strany, Alianci i Hordu, držet v přibližně stejné morální rovině, a pod Thrallem byli orkové, trollové a taureni dokonce podle mého tou sympatičtější frakcí. Tomu je teď konec, protože Sylvanas a její osobní armáda začínají připomínat nefalšované záporáky, které bude třeba odstranit v nějakém raidu.

Naštěstí je tu ještě Saurfang, který, pokud neumře, bude vládnout. To je aspoň moje teorie. Na její potvrzení či vyvrácení si všichni musíme počkat minimálně do 13. srpna, kdy nový datadisk vychází, a spíš ještě mnohem déle, než se hráči stačí dopracovat k endgame obsahu, případně než Blizzard postupně přidá další kousky příběhu.

Nejnovější články