Tahové RPG Druidstone od tvůrců Legend of Grimrock vás zve do tajuplného lesa příšer
zdroj: tisková zpráva

Tahové RPG Druidstone od tvůrců Legend of Grimrock vás zve do tajuplného lesa příšer

20. 11. 2018 12:38 | Video | autor: Patrik Hajda |

Studio Almost Human v průběhu dvou let vydalo skvělé dungeon crawlery Legend of Grimrock a Legend of Grimrock II. Od té doby ještě vydali jedničku na mobily s iOS, ale co se týče tvorby dalších her, Almost Human mlčí. Jisté ale je, že se někteří vývojáři odtrhli a založili si vlastní studio Ctrl Alt Ninja, ve kterém pracují na taktickém fantasy RPG Druidstone: The Secret of the Menhir Forest. To se nyní představuje na prvních záběrech z hraní.

Druidstone: The Secret of the Menhir Forest je izometrické RPG s tahovými souboji na dlaždicích, ve kterém ovládáte skupinku tří druidů: Aavu, dceru zmizelého Arcidruida, Leonharda, záhadného muže bez minulosti, a Oiku, mága z řádu Červených kněží. Společně se vydávají hledat zmíněného Arcidruida a odhalit příčinu nenadálých událostí ohrožujících vše živé v dříve poklidném lese.

Druidstone se předchozím hrám tvůrců v lecčems podobá. V období relativního bezpečí pobíháte po lese, řešíte hádanky, sbíráte předměty a vylepšujete tři základní postavy, ke kterým se v průběhu hry přidají další dobrodruzi.

zdroj: Archiv

Souboje celou hru pozastaví, dají vám čas na rozmyšlenou, abyste z nečekaného střetu s obrovským protivníkem vyvázli živí a zdraví díky dobře rozmyšlené taktice. Tím vším si projdete kvůli příběhu naplněnému smrtí i láskou, které doprovází ústřední trojici napříč misemi o délce mezi 15 a 45 minutami.

Tvůrci slibují poskytnutí vlastních nástrojů pro tvorbu úrovní, abyste si mohli vytvořit své příběhy a zahrát si kampaně jiných hráčů. Editor se zpřístupní formou updatu někdy po vydání Druidstonu, ke kterému dojde na jaře příštího roku na Steamu. A kdo ví, třeba se jednou dočkáme i dalšího ryzího dungeon crawleru.

Nejnovější články