Tahovka Chaos Reborn od tvůrce XCOMu vyjde za týden v early access
zdroj: tisková zpráva

Tahovka Chaos Reborn od tvůrce XCOMu vyjde za týden v early access

1. 12. 2014 10:14 | Video | autor: Aleš Smutný |

Když Julian Gollop před dvěma lety oznámil, že pracuje na nové verzi svého legendárního počinu Chaos ze ZX Spectra, skeptikové nad projektem mávli rukou. Tím spíše, že se Gollop, podobně jako řada dalších zkušených vývojářů, pokusil o úspěch na Kickstarteru. Nakonec s projektem Chaos Reborn uspěl, před devíti měsíci vybral požadovanou částku a už 9. prosince nabídne rozpracovanou verzi hry pro PC, Mac a Linux v early access režimu na Steamu.

Gollop tedy nelhal, když sliboval, že za dvě stě tisíc dolarů z Kickstarteru najme vývojáře na plný úvazek, aby, produkci hry urychlil. Koncept hry názorně předvádí trailer, byť je třeba říci, že nepatří mezi nejzáživnější. Odprezentovat akčně a dynamicky tahovou strategii, která je hlavně o přemýšlení nad nehybnou hexovou mapkou, není nic jednoduchého.

Chaos Reborn sice nabídne kampaň pro jednoho hráče, ale hlavním tahákem je multiplayer pro čtyři čaroděje - hráče. Jedna bitva by měla trvat deset až třicet minut a čarodějové se během ní budou vzájemně masakrovat kouzly i monstry, na kterých mohou též jezdit. Zjevně tedy půjde o odpočinkové dumání nad tím, jak zlikvidovat tři další mágy a jejich cvičené bojové slony či skřety. Jestli něco podobného má v dnešní době šanci na úspěch, nebo hra osloví pouze pamětníky originálu, zřejmě zjistíme už z early access verze příští týden.

Nicméně pokud se vám nechce čekat, vězte, že Gollop na stránkách kickstarteru nabízí hratelnou public verzi pro nejrůznější operační systémy včetně webové verze. Prozatím poslední build, kam bylo přidáno asynchronní hraní, najdete tady.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články