Team 17 vydá Escapists, nezávislou hru o útěku z vězení
zdroj: tisková zpráva

Team 17 vydá Escapists, nezávislou hru o útěku z vězení

20. 2. 2014 18:17 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Jmenuje se The Escapists, působí jako invertovaná variace na Prison Architect a po svém Greenlightu a crowdfundingu se nyní dočká i publikace skrze programu slavného Team17 (původní autoři Worms). Dost možná přitom bude první hrou, která se na tématiku útěku z vězení podívá skutečně vyčerpávajícím způsobem.

Mezi hlavní inspirační zdroje The Escapists patří Vykoupení z věznice Shawshank a Velký útěk. Navzdory zjevné popularitě tématu úprku ze šatlavy však idea stejně motivované hry herní vývojáře nikdy příliš nezaujala. Blahé paměti mě napadá jenom jisté archaické dílko (a jeho remake), které se svými principy vlastně nelišily od běžné plošinovky, či hry v hlavní roli s Riddickem. Plus samozřejmě prastarý Great Escape samotný. The Escapists ovšem razí jiné pojetí.

V zásadě připomíná RPG – jeho součástí jsou statistiky postav, systém reputace i craftování předmětů. Oproti zvyklostem žánru však hráčovu avatarovi chybí určitá míra svobody, bude tak například nutné dodržovat (či kreativně obejít) systém přísného časového harmonogramu vězňů. K samotnému útěkz bude možné využít více možností, nabízí se samozřejmě možnost prokopat si lopatou cestu na svobodu i bláhová možnost probojovat se ven.

"The Escapists je vtipnou a neskutečně chytlavou hrou, sama jsem ji podpořila na Kickstarteru a sledovala od jejího vzniku. Je to jedna z nejhumornějších her za dlouhou dobu (...). Jsem proto nadšena, že se Chris rozhodl využít našeho publikačního programu určeného kolegům, nezávislým vývojářům." sdělila ve vyjádření Debbie Bestwick z Team17. Na Kickstarteru The Escapist žádal o pouhé tři tisíce liber, no získala o fous přes sedm tisíc. Přesné datum vydání je momentálně neznámé, dojít by k němu však mělo během tohoto roku.

...

Nejnovější články