Temná adventura What Remains of Edith Finch představuje rodinný dům
zdroj: tisková zpráva

Temná adventura What Remains of Edith Finch představuje rodinný dům

26. 5. 2015 11:30 | Video | autor: Aleš Smutný |

Sto let vlastní jedna rodina dům ve státě Washington. A sto let se do něj podepisovali jeho nájemníci svými zálibami, zájmy, občas bizarními uměleckými či sběratelskými tendencemi. A sto let rod Finchů přichází o své členy ve více či méně bizarních událostech. Edith Finch je poslední svého jména a přijíždí se probírat starým, harampádím představujícím podpisy jeho bývalých obyvatel zaneseným domem a odhaluje příběhy svých předků, příbuzných a jejich smrtí. A i když by se mohlo zdát, že jde o zápletku pro tradiční lekací horor, v případě What Remains of Edith Finch tomu tak není.

What Remains of Edith Finch slibuje být... Ona vlastně neslibuje být ničím, ale od boku střelím, že primárně bude adventurou. Psychologickou, zaměřenou na zkoumání vlastní minulosti a samozřejmě i smrti. Koloběh postav a jejich životů (a smrtí) budeme prožívat skrze Edithino pátrání. To probíhá třeba odemykáním nových místností ve velkém sídle, přičemž každá ložnice skýtá příběh svého někdejšího nájemníka. Je jen otázka, zda za tím vším stojí nějaká rodinná kletba, řada nešťastných náhod a nebo je to prostě život.

Za hrou stojí nezávislý kalifornský tým Giant Sparrow, který stojí za The Unfinished Swan, dalším titulem, který se primárně opíral o prokreslený osobní příběh. I proto k What Remains of Edith Finch vzhlížím ne jako k dalšímu z řady více či méně hororových titulů, ale spíše k nejspíš temné, ale v první řadě hře, která staví na vyprávění a přemýšlení, či bych se nebál říci dumání. Rodinný dům na videu níže vypadá jako dostatečně atraktivní prostor pro zkoumání minulosti Finchovy rodiny a problesky jednotlivých příběhů naznačují, že snad bude titul disponovat neotřelou hratelností a stylem. Na E3 se letos bude hra prezentovat konkrétněji, plnou verzi ale čekejte až příští rok.

zdroj: Archiv

Nejnovější články