Temné akční RPG Ashen si půjčuje souboje z Dark Souls a multiplayer z Journey
zdroj: tisková zpráva

Temné akční RPG Ashen si půjčuje souboje z Dark Souls a multiplayer z Journey

15. 6. 2017 12:30 | Video | autor: Václav Pecháček |

Depresivní svět akčního RPG Ashen operuje pod jednou z nejzajímavějších premis, které jsem v poslední době slyšel. Slunce zde vůbec neexistuje, a jediným důvodem, proč všemu nevládne naprostá tma, jsou občasné gigantické erupce osvětlující zbytky civilizace. Ty však zároveň všechno halí do neproniknutelné, dusivé vrstvy prachu. Přežít tváří v tvář nehostinným podmínkám a bezpočtu strašných stvoření znamená naučit se složitý bojový systém a kooperovat s ostatními hráči.

Kdo hrál Dark Souls, ten by se měl v prašné temnotě cítit jako doma. Zdejší boje jsou totiž založené na pečlivém načasování úderů, správě výdrže, a samozřejmě také na smrtelně nebezpečných nepřátelích. Každý z nich vás může připravit o život, a obrovitým bossům, jakým je třeba strašný válečník z nového E3 traileru, bezpochyby podlehnete nesčetněkrát.

zdroj: Archiv

Ashen nabízí svobodu. Otevřený svět, v němž můžete jít, kam chcete. A volbu, zda se spolčit s jinými hráči, na něž po vzoru Journey náhodně narazíte v takzvaném pasivním multiplayeru. „Ashen se v jádru točí kolem tvorby vztahů. Hráči si můžou navzájem zkřížit cestu a vybrat si, že těm, kterým věří, ukážou cestu do svého tábora. Tam si mohou jen na chvilku odpočinout u táboráku, nebo klidně zůstat,“ napsali tvůrci v tiskové zprávě.

Pokud někdo rozšíří váš skromný domov, přinese s sebou kromě své konejšivé přítomnosti také užitečné schopnosti a možnosti craftingu. Vývojáři z Aurora44 upozorňují, že spolupráce bude klíčem k úspěchu – nejen na základně, ale především při riskantních výpravách do prašné divočiny. Jen se musíte smířit s tím, že z místních obyvatel nevyloudíte žádné velké emoce. Ony se těžko ukazují, když nemáte obličej.

Ashen vyjde na PC a Xbox One 30. dubna 2018.

Nejnovější články