Testujeme Oculus Rift: Horory
zdroj: tisková zpráva

Testujeme Oculus Rift: Horory

15. 2. 2014 18:30 | Video | autor: Pavel Dobrovský |

V předchozích dílech „oculusáckého“ seriálu jsme si prosvištěli různé typy her, které již teď na Oculus Rift vycházejí, přestože technologie ještě není k dostání v obchodech. Z toho vyplývá, že vývojáři dělají hry především pro vývojáře a navzájem se inspirují, co s brýlemi pro virtuální realitu udělat.

Horory se přitom profilují jako jeden z nejperspektivnějších žánrů. Přestože jde o hry s pohledem z vlastních očí, jsou mnohem přijatelnější než střílečky. Pohybujete se v nich pomalu, akce je poskrovnu a scéna je obvykle dostatečně tmavá na to, aby vám nekomíhala žaludkem.

Ať už jsme hráli jakýkoliv dostupný horor, chodili jsme v něm ve tmě, svítili si baterkou a lekali se. Ve chvíli, kdy máte sluchátka a napínavé houštiny smyčců a divných zvuků vám v přesných okamžicích vyvolávají mráz v zádech, v takovou chvíli jste naprosto a úplně ponoření do hry. Technologie a její schopnost vtáhnout hráče dovnitř virtuálního světa je pro hororové zážitky jako šitá na míru.

Troufám si tvrdit, že po komerčním nástupu Oculus Rift mezi uživatele zažije hororový žánr zaslouženou renesanci, jako třeba v The Forest (ve vývoji) nebo Alone. Na Alone jsme se bohužel nestihli podívat, ale i tak zbytek stál za to. Kupříkladu Alone in the Rift exceluje ve vytvoření atmosféry nočního a jaksepatří strašidelného lesa. Napětí se dá krájet, a když na vás něco vybafne, tak se fakt leknete jako v realitě. When Lights Die je zase koridorovka v děsivém bludišti, ale jak sami uvidíte na videu, na testovací osobu to moc nefungovalo. Prý málo krve.

zdroj: Archiv

Video můžete sledovat i na našem YouTube kanálu.

Co jsme vyzkoušeli: Deep Down Dark, Alone in the Rift, When Lights Die

Předchozí díly testu Oculus Rift: Úvod k testování Oculus Rift a zážitkové hryProjížďka na horských draháchTestování podivuhodných experimentůPár slov o střílečkách na Oculus Rift

Nejnovější články