Testujeme Oculus Rift: úchylárny
zdroj: tisková zpráva

Testujeme Oculus Rift: úchylárny

2. 2. 2014 13:00 | Video | autor: Pavel Dobrovský |

Možná si po zážitkových hrách a horských drahách říkáte, že kolem toho Oculusu je příliš mnoho povyku pro nic. Jenže první dvě kola byla jen rozehřívací! Pravá sranda začíná teprve se skupinou her pracovně nazývanou „úchylárny.“ Korektněji „experimenty“.

Her, v nichž vývojáři experimentují s možnostmi Oculusu je poměrně hodně a obvykle u nich platí pravidlo, že samotný experiment je silný a zábavný, ale opětovně se k němu nevrátíte, protože pracuje s jednou maximálně dvěma mechanikami. Přesto ukazuje cestu ke komplexnějším titulům, kde by právě ta jedna jediná zábavná věc, kterou hra nabízí, mohla být součástí propracovanější hratelnosti.

Epic Dragon simuluje let na dračím hřbetu, během kterého ze vzdušných ostrovů sbíráte pohledem ohromná vejce: musíte se na ně dostatečně dlouho dívat a tím je dostanete. Zážitek je krátký a svižný, kazí ho však prolétávání draka skrz polygony a možná až příliš velká rychlost, během které nestihnete vejce vykoukat. Na druhou stranu titul perfektně pracuje s otáčením hlavou a zaměřováním pohledem vajec, kolem kterých jste prosvištěli. V tomhle je budoucnost.

Ach, ano. U našich testerů nejpopulárnější Dumpy: Going Elephants je přibližně stejně infantilně zábavný jako název. Natáčením hlavy ovládáte olbřímí sloní chobot, který vám roste z oblasti reálného nosu, a ničíte s ním pastelkovou krajinu osídlenou hranatými lidmi. Pohled na člověka, který se vžil do hry natolik, že skutečně mává hlavou jako rozzuřený slon s vražedným chobotem, je k nezaplacení. K dokonalosti chybí jen písnička Nellie The Elephant od Toy Dolls.

Nutnou součástí této kategorie je také Guillotine, simulace useknutí hlavy na francouzském popravišti. Trvá to pár sekund a první seknutí je skutečně epické.

Tetris VR je ovšem blbost.

Co jsme vyzkoušeli: Epic Dragon, Dumpy: Going Elephants, Guillotine, Tetris VR

zdroj: Archiv

Video můžete sledovat i na našem YouTube kanálu.

Nejnovější články