The Bard’s Tale IV předvádí tahové souboje v komentovaných záběrech z hraní
zdroj: tisková zpráva

The Bard’s Tale IV předvádí tahové souboje v komentovaných záběrech z hraní

28. 5. 2018 10:50 | Video | autor: Patrik Hajda |

Za měsíc a půl to budou již tři roky od úspěšného ukončení kickstarterové kampaně dungeon crawleru The Bard’s Tale IV. Hra o sobě dává po delší době vědět zajímavými záběry z hraní, které odhalují tahový soubojový systém, řešení hádanek, RPG prvky i dialogy. Jo a zvykněte si na nový název – odteď se bavíme o The Bard’s Tale IV: Barrows Deep.

Videem níže vás provede kreativní ředitel David Rogers ze studia InXile (Wasteland 2, Torment: Tides of Numenera). Ve 24 minutách záběrů z hraní rané verze hry budete svědky docela zajímavého soubojového systému, který nejenže sází na tahy a akční body, ale také na pozici vašich hrdinů v síti 2x4 čtverce. Pokud nemáte plošný útok, musíte se s hrdinou postavit přímo před potvoru, abyste uštědřili bolestivý políček.

Nepřátelé mají k dispozici stejnou síť, po níž se pohybují dle nejlepšího uvážení své umělé inteligence. Kromě soubojů vás čeká i řešení hádanek. Příkladem budiž správné zapojení soukolí do sebe či nastavení run podle vzoru. V obou případech je vám odměnou otevření dveří, jednou za účelem postupu kupředu, podruhé tím odhalíte obsah truhly.

Co vypadá obzvlášť pozoruhodně, jsou takzvané puzzle zbraně. Hádanky totiž nečekají jen v prostředí, ale disponují jimi i mocné elfské výtvory. Puzzle zbraň můžete normálně používat, ale když se vám podaří vyřešit některou z hádanek na jejím těle (hlavici, rukojeti, záštitě), odemknou se mocné bonusy.

The Bard’s Tale IV: Barrows Deep nechybí smysl pro humor, což dokazuje především prezentovaný dialog s chudákem, který opravdu nepěkným způsobem oslepl na pravé oko… Tvůrci kromě videa odpověděli i na sérii otázek, z nichž vytáhnu ty nejzajímavější odpovědi.

Výsledná hra, která by měla vyjít někdy letos, nabídne 25 oblastí s dungeony. Kromě lidí různých kultur (Baedish, Fichti, Einarr, Outlander) můžete hrát za trpaslíky, elfy a trowy. Hru začnete s jedinou postavou, ale časem se vaše skupina může rozrůst až na šest hrdinů, kteří k sobě mohou vyvolávat různé kamarádské potvory.

Z dřívějších her očekávejte zhruba třetinu známých nepřátel a až na jednu novou píseň samé staré známé melodie, jejichž účel byl upraven na míru novodobé hratelnosti (ve videu je ukázka písně rozbíjející narušenou stěnu). A jako poslední informaci vypíchnu kompletní dabing dialogů. Tak snad nás tvůrci nebudou už moc dlouho napínat s oznámením data vydání.

Nejnovější články