The Darwin Project je PUBG v kanadské divočině, kde nepřátele stopujete sněhem
zdroj: tisková zpráva

The Darwin Project je PUBG v kanadské divočině, kde nepřátele stopujete sněhem

13. 11. 2017 12:39 | Video | autor: Václav Pecháček |

The Darwin Project je další hrou, která si chce ukousnout co největší sousto ze slaďoučkého, lukrativního koláče žánru battle royale, momentálně dominovaného PlayerUnknown’s Battlegrounds. Aby se tvůrci odlišili, připravili si pro zhýčkané hráče několik netradičních změn oproti tradiční formuli, z nichž ta nejdůležitější je častější umírání. Jednak kvůli nemilosrdné kanadské zimě, jednak kvůli tomu, že je mnohem snazší odhalit pozici ostatních hráčů a dostat se tak do boje.

V novém deníčku jeden z vývojářů studia Scavengers mluví o dalších titulech typu „všichni proti všem“ a tvrdí, že „v ostatních hrách je bojování tou nejzábavnější částí celého zážitku, ale tvoří méně než 10 % zápasu.“ Chce se mi namítnout, že právě takové prostoje, ono neustálé ticho před bouří, velmi efektivně zvyšují napětí a přestřelky jsou pak o to intenzivnější, ale dobrá, chápu – je to odlišná designová filozofie. Takže co pro ono častější bojování hodlají autoři udělat?

Například vás donutí rozdělat oheň, abyste se zahřáli, jenže tím také v neustálém šeru prakticky vytvoříte zářící maják oznamující všem lovcům lidí, kde se skrývá jejich promodralá kořist. A i kdybyste zatli drkotající zuby a na zapalování ohně se vykašlali, stejně nemáte vyhráno. V hlubokém sněhu totiž zanecháváte stopy, které můžou pronásledovatelé sledovat tak dlouho, dokud na vás nenarazí.

zdroj: Vlastní

Stopy po sobě zanechává i crafting. Dejme tomu, že vlezete do jeskyně a z kusu dřeva vyřežete pěkný nový luk. Chvíli poté, co své doupě opustíte, se tam zjeví další hráč a objeví odřezky. Když je sebere, na chvíli se mu zjeví váš obrys a on bude přesně vědět, kde vás má hledat. Není to sice zrovna realistický herní prvek, ale když se podíváte na trailer, beztak zjistíte, že uvěřitelnost je v téhle hektické, uhopsané bojovce až na posledním místě.

Kdybyste přes všechny zmíněné možnosti stále nemohli nikoho najít, můžete využít ještě poslední trumf – sruby, v nichž se skrývají holografické mapy zobrazující všechny nepřátele na mapě. Aspoň na okamžik omrknout takovou vzácnost je pochopitelně obrovská výhoda, a tak se dá očekávat, že se u srubů bude pravidelně scházet ozbrojený houf zvědavců, co si navzájem nic nedarují. Vítěz šarvátky pak bude mít ideální příležitost ulovit ty, kdo si k mapě netroufli.

The Darwin Project o víkendu zažil uzavřený alfatest, a kdybyste chtěli být součástí toho příštího, můžete se zaregistrovat na oficiálních stránkách. Hra by měla vyjít někdy v průběhu příštího roku na PC a Xbox One, a kromě zmiňovaného bojování, stopování a craftingu nabídne také zabudovanou podporu streamování, aby si ji třeba na Twitchi mohli užít i ti, co ji sami hrát nechtějí.

Nejnovější články