The Elder Scrolls: Total War přináší do Tamrielu epické bitvy i kampaň za kohokoliv
zdroj: tisková zpráva

The Elder Scrolls: Total War přináší do Tamrielu epické bitvy i kampaň za kohokoliv

14. 11. 2019 12:45 | Video | autor: Václav Pecháček |

The Elder Scrolls: Total War. Bohužel nikoliv název plnohodnotné nové strategie od Creative Assembly, nýbrž pouze fanouškovský mod pro Medieval: Total War II, ale pokud jste se už dlouho chtěli na války o Tamriel podívat z jiné, davové perspektivy, je tohle pravděpodobně ta nejlepší možnost. Věřte mi, že armády jsou tu maličko početnější než třeba v grandiózní megabitvě pěti lidí na konci Oblivionu.

Je výbornou zprávou, že tohle není jeden z těch modů, které pouze upravují modely jednotek a nechají vás, abyste si s nimi hráli ve vlastních bitvách. Tady vás čeká kompletní kampaňová mapa, kde se můžete ujmout žezla téměř dvaceti frakcí.

Mod se odehrává přibližně ve stejném období jako Skyrim, takže ústředním konfliktem každopádně bude vzpoura Stormcloaků proti Impériu – a někde po světě se dokonce potuluje samotný Dragonborn, který bude pro krále Ulfrika velice cenným spojencem. Můžete ale klidně vládnout třeba argonianům nebo nějakým elfům, protože přístupný je celý kontinent Tamriel.

zdroj: Archiv

Kdo zná Medieval, ten ví, že grafika už není zrovna kdovíjaká, zvlášť když si ji srovnáte s moderními Total Wary, ale středověký díl má tu výhodu, že je nádherně modovatelný – právě včetně kampaně, s níž mají moddeři novějších her nepřekonatelné problémy. A i když jsou modely občas maličko odporné, Mehrunes Dagon ženoucí se vstříc nepříteli i tak vypadá velice impozantně.

Mod v nově vydané verzi 2.0 si můžete stáhnout na stránce ModDB, kde se také dozvíte všechno potřebné ohledně jeho instalace a řešení případných technických problémů. A kdybyste chtěli nejdřív vidět, jak kampaň vypadá v praxi, můžu vám doporučit video youtubera Pixelated Apollo, v němž zkouší kampaň za Stormcloaky.

Kdyby vás nezajímal zrovna Skyrim a radši byste se vrhli do jiné slavné fantasy značky předělané do Medievalu, můžu vám každopádně doporučit vynikající Third Age, jehož Středozemě je plná unikátních mechanik a vyhrát za Gondor obsypaný nepřáteli je opravdový kumšt. Na to konto vám můžu doporučit video jednoho poněkud méně úspěšného youtubera...

Nejnovější články