The Evil Within 2 bude mít propracovanější psychologickou složku hororu i crafting
zdroj: tisková zpráva

The Evil Within 2 bude mít propracovanější psychologickou složku hororu i crafting

4. 8. 2017 17:40 | Video | autor: Aleš Smutný |

Vývojáři z Tango Gameworks postupně dávkují jednotlivé kousky informací o The Evil Within 2 a po minulém traileru se přímo rozpovídali ve videu, které se víc věnuje konceptům samotné hry. Ačkoliv v něm najdete spoustu klasických prohlášení typu, že všechno je o něco lepší a každý si tu něco najde, v několika případech byli konkrétní. Co tedy můžete od pokračování, ani ne tak dobrodružství, jako spíš utrpení Sebastiana očekávat?

Děj dvojky přímo navazuje na finále prvního dílu, které rozhodně hlavního hrdinu nešetřilo. Druhý díl mu dává alespoň malou šanci jakýmsi způsobem zachránit svou ztracenou dceru, tedy pokud během tohoto procesu nezemře nebo nezešílí. První díl byl hodně brutální a pro nějaký ten mozek a rozplizlou tkáň nešel daleko. I tak mi ale nejvíc hrůzu nahánělo to, co jsem neviděl, tedy ona psychologická stránka hororu.

Podle tvůrců ale prý nebyla dostatečná a výrazně zaostávala za oním přímočařejším přístupem, kdy vás děsí monstra a brutalita. To by se v The Evil Within 2 mělo změnit. Milovníci bizarních a nechutných výjevů prý o nic nepřijdou, ale vývojáři mnohem víc zapracují na psychologické stránce toho, jak hráče vystrašit. Tedy atmosféře, očekávání nebezpečí a prostě věcech, které vám zrovna nehrozí uříznutím hlavy.

zdroj: Archiv

To by ostatně měl podtrhnout fakt, že se nachází v jiné rovině bytí, kde realita není moc stabilní a funguje podle jiných zákonitostí… pokud vůbec nějakých. Z techničtějších záležitostí je tu třeba nový prvek, kterým je komunikační zařízení, jímž se může domlouvat s Kidmanovou, která se nachází v reálném světě. Komunikátor vás bude moci navádět k nějakým zajímavým věcem či možnostem, jak dál postupovat.

Zatímco první díl byl poměrně lineární, dvojka by měla mít často víc možností, kudy se vydat. Samozřejmě můžete počítat s tím, že žádná z cest nebude příjemná, ale možná právě odsud pramení tvrzení, že si zde své najdou jak milovníci akce, tak i kradmého postupu. Někde se třeba půjde postavit nepřátelům čelem a nebo naopak zvolit cestu, která bude náročnější, ale nepovede k přímému střetu. Propracovanější bude také systém vylepšování předmětů a crafting obecně, ale konkrétnější tvůrci nebyli. Na popis složek hratelnosti ale mají ještě dost času, The Evil Within vychází na PC, PS4 a Xbox One 13. října. 

Nejnovější články