The Sinking City představuje Oakmont – město, které se snaží utopit sám Cthulhu
zdroj: tisková zpráva

The Sinking City představuje Oakmont – město, které se snaží utopit sám Cthulhu

12. 12. 2017 16:58 | Video | autor: Václav Pecháček |

Nejděsivější část příběhů H. P. Lovecrafta pro mě vždycky představovala nenápadná, plíživá hrůza, kdy víte, že je něco špatně, ale nemůžete na to ukázat prstem. Ovšem musím uznat, že obrovská chobotnice s chapadly dlouhými jako horská dráha je taky docela strašidelná. Detektivní adventura The Sinking City se evidentně nebojí některé hrozby sužující město Oakmont ukázat pěkně naplno, jak dokazuje nový vývojářský deníček.

Ten se zabývá nejen tím, co se ve městě děje (je to všeobecné šílenství, stoupající hladina vody, monstra, nepochopitelní temní bohové a další drobné trable), ale taky tím, jak vlastně samotné město vzniklo. Vývojáři z Frogwares stojící za poněkud kolísavou sérií her o Sherlocku Holmesovi se na stavbu Oakmontu dlouho připravovali, shromažďovali potřebné materiály, a nakonec přišli s něčím, co vypadá jako velmi vhodná kulisa pro hororové detektivní dobrodružství dvacátých let minulého století.

Po celém městě inspirovaném východním pobřežím Spojených států jsou rozeseta magická místa. Někdo by řekl svatá, jiný zase prokletá, ale pointou je, že se kolem nich odpradávna shromažďovali usedlíci. Těžiště temných sil tak naleznete v každé čtvrti, a ty jsou od sebe patřičně odlišné – autoři hlásají, že realismus je pro ně sice důležitý, ale nikdy by ho nepostavili nad zábavu.

Budete se v loďce plavit zatopenými uličkami, prozkoumávat kdysi půvabná zákoutí amerického velkoměsta, zkoumat opuštěné domy či si povídat s ostatními přeživšími. Čekají vás jak klasické detektivní úkoly, tak pořádně temné nadpřirozeno. Jen mi není jasné, co přesně máte v souvislosti se záplavami a šílenstvím obyvatel vyšetřovat. „Kdo to udělal? Přece Cthulhu a jeho chapadlatí přisluhovači! Pane detektive, povídám vám, támhle je obrovská krakatice, co žere školní autobus, Greg po ní zrovna střílí Thompsonem… Co tím myslíte, že potřebujete další důkazy?!“

A tak dále. To všechno už někdy během příštího roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články