Thriller Oxenfree přináší hororovou tématiku do plošinovky
zdroj: tisková zpráva

Thriller Oxenfree přináší hororovou tématiku do plošinovky

26. 10. 2015 16:57 | Video | autor: Honza Konfršt |

Zachovat chladnou hlavu a končetiny pevně přidělané u těla budou muset aktéři hororové adventury Oxenfree, již jsme si představili v rámci letošní GDC 2015. Bývalí členové týmu Telltale Games, kteří odešli a založili si vlastní studio tehdy představili svoji prvotinu. Pod slupkou elektronické hudby a atmosféry let omsdesátých se pak v Oxenfree skrývá příběh party mladých lidí, kteří se své vůli navzdory stali součástí duchařského příběhu. A nyní se také můžeme podívat na další ukázku, která nám představuje nástin příběhu a především také zajímavé atmosféry.

V roli hráčů se zhostíme postavy jménem Alex – dívky, která na celonoční párty s kamarády vzala svého nevlastního bratra. Tahle parta však nakonec za pomocí vysílačky a náhodného chytání frekvencí otevřela portál do jiného světa, došlo k rozdělení hrdinů a voilà, průšvih je na světě. Ten my sami budeme moci začít řešit někdy během ledna, kdy by hra měla dorazit na Steam a na Xbox One.

Jak napovídá následující ukázka, můžeme se těšit na opravdu hutnou atmosféru a na řadu lekacích momentů. Na první pohled nic zvláštního, ovšem zde mluvíme o žánru plošinovek, kde je žánr thrilleru a hororu něčím přinejmenším netradičním. Ale fungovat by to jistě mohlo – sami pohleďte na atmosférou pohlcující trailer, vypadá rozkošně.

zdroj: Archiv

Nejnovější články