Thrones of Britannia vás nechá řešit problémy vraždami, politickými sňatky i udělováním území
zdroj: Foto: Creative Assembly

Thrones of Britannia vás nechá řešit problémy vraždami, politickými sňatky i udělováním území

13. 4. 2018 11:28 | Video | autor: Václav Pecháček |

Thrones of Britannia se sice hlásí do série, která si pyšně říká „Totální válka“, ale to neznamená, že každý problém musíte hned propíchnout nebo umlátit. Nové záběry z hraní ukazují spoustu možností, jak vyřešit trable skrz intrikánství a politiku. Neposlušného generála můžete zabít, najít mu ženu nebo přidělit provincii, a když vás někdo naštve, klidně ho zbavte území i titulů. Jen počítejte s následným povstáním.

Jednotlivé osobnosti budou, zdá se, hrát důležitou roli. Ve videu je například k vidění situace, kdy v bitvě zahyne mocný a populární král. To automaticky zapříčiní pokles veřejné podpory pro další válčení, a je tu ještě jeden problém. Hráč svým dědicem nepříliš chytře ustanovil mladého nelegitimního syna bez zkušeností. Výsledek? Neuběhly ani dva tahy, a všichni baroni proti mladému panovníkovi povstali se zbraní v ruce.

Aby se vám dobře dobývalo, bude nejlepší mít k ruce schopné generály i samotného krále. Bodíky vlivu a loajality můžete ovlivňovat velmi podobně jako v Crusader Kings II. Když váš vládce osobně vlastní příliš velké území, velmožům se to nelíbí, a tak je nejlogičtější mezi ně některé získané země rozdělit, aby si mohli hrát na vlastním písečku a neotravovali vás vzpourami a plány na vaši úkladnou vraždu.

zdroj: Archiv

Líbí se mi představa, že se mi všechno daří, ničím jednoho soka za druhým, nikdo mě nemůže zastavit… když tu náhle náhodný šíp zabije mého krále a z příjemné procházky středověkou Anglií se stane survival horor s nepřáteli za každým rohem. Doufám, že nebude až příliš snadné se podobně nepříjemným situacím vyhnout, protože co by to bylo za cestu, kdyby v jejím průběhu nedošlo k nějakým těm dramatickým klopýtnutím?

Velšané, Anglosasové, Vikingové, Irové a všelijací další mocipáni se do sebe pustí 3. května, a tohle datum vypadá s každým dalším videem pozitivněji. Uvidíme, jak první levoboček z vedlejší větve Total War Saga nakonec zaboduje.

Nejnovější články