Total War: Rome II předvádí námořní střety a tříštící se lodě
zdroj: tisková zpráva

Total War: Rome II předvádí námořní střety a tříštící se lodě

19. 8. 2013 12:33 | Video | autor: Aleš Smutný |

Na to, že má video tři minuty toho vlastně neuvidíte tolik. Asi je to tím, že taková námořní bitva potřebuje asi více času. I tak ale zvládne tohle vysvětlující video načrtnout několik základních vlastností námořních bojů v rámci Total War: Rome II. V prvním záběru vidíte střet svébských lodí s římskými.

Je celkem jasně vidět konstrukční rozdíl, kdy svébské slouží spíše k tomu, aby přečkaly až do okamžiku, kdy vrhnou ryčící bojovníky na palubu nepřátelské lodi (komentující vývojář zmiňuje, že svébští swordmasteři jsou opravdu silné pěší jednotky). Středomořské lodě jsou zase více uzpůsobené k taranování.

Což předvádí druhá část videa. Zde se menší kocábky spíše tak nějak otloukají, ale je zde vidět solidní porce strategie, kdy jde s několika menšími zablokovat jednu větší. Tedy pokud nejde o rozjetou trirému, která vypadá úctyhodně. Nejde jen o fakt skvěle vypadající sochu Neptuna na přídi, ale hlavně o to, že v taranovací rychlosti menší lodě jednoduše drtí. Tohle bude chtít hodně manévrování.

...

Nejnovější články