Total War: Three Kingdoms ukazuje obléhání včetně nových duelů mezi hrdiny
zdroj: tisková zpráva

Total War: Three Kingdoms ukazuje obléhání včetně nových duelů mezi hrdiny

9. 6. 2018 19:10 | Video | autor: Václav Pecháček |

Před pár dny jsme se dozvěděli, že Total War: Three Kingdoms se odkládá na jaro příštího roku, a k tomu jsme si mohli prohlédnout pěkný filmeček. A hle – dnes už je tu rovnou první ukázka přímo z hraní. Pětiminutová bitva předvede dobývání čínského města včetně vojáků poskakujících po hradbách jako opice nebo hrdinů, co si to spolu rozdají v čestném duelu bojových umění.

Jak jsem vás informoval v minulém článku, Three Kingdoms bude obsahovat dva hlavní módy – jeden realistický, druhý románový. Následující záběry pravděpodobně pocházejí právě z toho romantizovaného, založeného na knize Příběhy Tří říší, protože hrdinové tu jsou něco mnohem víc než jen obyčejní lidé.

zdroj: Archiv

Mějte na paměti, že záběry pocházejí z pre-alfa verze a že v Creative Assembly mají na vývoj svého nejnovějšího velkého titulu ještě skutečné moře času. Ale musím říct, že až na pár nepřesvědčivých animací a problikávajících vlaječek to už teď vypadá velice dobře. Boj je brutální, a oproti japonskému prostředí, kde se to přeci jen možná až příliš hemží katanami, se tu setkáte i se sekerníky, divnou hybridní pěchotou s kopími a luky nebo s ničivou těžkou jízdou.

A pak tu jsou ještě samotní generálové. Jeden z nich je skvělý bojovník, co osobně pokosí tolik lidí, co celá jednotka pěšáků. Další se specializuje na trápení cizích bojovníků – sníží jim morálku, bojovou sílu atd. No a například stratég Cao Cao posílí svoje muže tak, aby bojovali líp než kdy dřív, ale v souboji muže proti muži, který nově můžete dle libosti spustit, asi nebude zas tak užitečný.

Nové duely vypadají zajímavě a mohly by pořádně změnit dynamiku bitev. Sice ještě není jasné, jak přesně budou fungovat, ale zvažte tohle: v Total Warech se běžně snažíte zabít cizího generála, aby se jeho muži rozprchli, ovšem přesně z toho důvodu je řečený generál chráněnější než oko v hlavě. Proto je k jeho eliminaci často potřeba chytrý taktický manévr.

Tady to ale vypadá, že stačí přijet dost blízko, vyzvat ho na čestný souboj a doufat, že váš hrdina je lepší bojovník. Nebude to až příliš snadno zneužitelný systém? Asi ne – stačilo by například, aby vás oponent odmítl, pokud bude vaše armáda na pokraji zhroucení a nepřítel bude mít vítězství v kapse, souboj nesouboj. Ale ať už budou konkrétní mechaniky jakékoli, každý musí uznat, že tvůrci si dali maximálně záležet na tom, aby bylo nač koukat.

Nejnovější články