Trailer českého hororu Someday You’ll Return kombinuje moravskou lidovou a moderní technologie
zdroj: CBEsoftware

Trailer českého hororu Someday You’ll Return kombinuje moravskou lidovou a moderní technologie

10. 3. 2020 8:30 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Brněnské studio CBE Software tvoří trojice vývojářů, kteří na psychologickém hororu z moravských luhů a hájů pracují už několik let. V temných hvozdech na Moravě budete pátrat po své ztracené dcerce Stele, přestože hlavní hrdina slíbil, že už se do nich nikdy nevrátí. Atmosférický trailer doplňuje tklivá píseň o dívce, která utopila své novorozené dítě – Daniel po jejím vzoru hází do řeky alespoň telefon.

Hrdina Someday You’ll Return má svých problémů dost i bez ztracené dcerky, kvůli níž se musí vydat do lesů, které jsou přinejlepším prokleté. Daniel záhy začne zpochybňovat, co je skutečné a co je pouhým výplodem jeho chorého mozku zmateného ze všech těch krásných světel a stínů.

Některé obrázky možná nevypadají kdovíjak děsivě, i tak ale CBE Software slibuje atmosféru hustou tak, že by se dala krájet, zvlášť když ji okoření protagonistova paranoia.

Someday You'll Return zdroj: CBEsoftware

S odkrýváním tajemství zmizení Danielovy dcery přijde i na spoustu herních mechanik, a to i dosti neotřelých – kromě klasického craftingu a interaktivního prostředí dojde třeba i na karmu. Ne ten plynový ohřívač, ale na buddhistický etický zákon přírody, aby bylo jasno. Každý čin má svůj následek, jak se nás hry v poslední době stále častěji snaží přesvědčit.

Předtím, než Daniel mrskne svůj mobil do vody, si z něj může zavolat, psát SMSky nebo ho používat k navigaci po lesích, které se časem stávají stále více matoucími. Ale je otázka, jestli lidem na druhém konci linky může vůbec věřit.

zdroj: CBEsoftware

Ke slovu časem přijdou i nestvůry ze slovanského folklóru. I proto v traileru můžete zaslechnout klasickou lidovku Níže Nových Zámků v podání zpěvačky a hudebnice Gabriely Vermelho. Podobné písničky by se v Someday You’ll Return měly objevit na vícero místech, nikoliv pouze pro účely propagačního videa.

Psychologický horor o otcovství, strachu, lžích a neschopnosti vyrovnat se s minulostí vychází 14. dubna 2020 na PC. Konzolové verze pro PlayStation 4 a Xbox One se chystají na konec letošního roku.

Nejnovější články