Trailer na Assassin's Creed Rogue se snaží dokázat, proč má jít o nejtemnější hru v sérii
zdroj: tisková zpráva

Trailer na Assassin's Creed Rogue se snaží dokázat, proč má jít o nejtemnější hru v sérii

10. 11. 2014 20:12 | Video | autor: Petr Poláček |

Vydávat v jeden den dvě nové Assassin’s Creed hry, přestože Unity je pro PC, PS4 a Xbox One, zatímco Rogue pro PS3 a X360 (a PC příští rok) je ze strany Ubisoftu odvážný krok. Logický, protože ne všichni si chtějí kvůli Unity kupovat novou konzoli, ale přesto odvážný. Ubisoft zkrátka nemůže oběma hrám zajistit stejnou porci pozornosti ze strany médií a hráčů – není na to prostor a vlastně ani peníze. Proto dlouhodobě vyhrává Unity, i když to se silně spoilerózní formou propagace hry Ubisoft snad až přehání. Dnes ovšem dostává prostřednictvím dvouminutové upoutávky prostor i Assassin’s Creed Rogue a ze záběrů je jasné, že mezi oběma hrami je víc rozdílů, než se na první pohled může zdát.

Obě hry mají odlišné hrdiny, odehrávají se v jiné době a na opačných stranách zeměkoule. Nejzásadnější (pro vás možná ne) je však rozdíl v náladě obou her. Zatímco AC Unity se prezentuje pro sérii typickou nejednoznačnou atmosférou, která střídá okamžiky napětí, klidu, thrilleru, milostné romance a snad i humoru, AC Rogue doposud budí dojem vyloženě naštvané hry.

Zatímco v AC Unity udává náladu zejména místo a doba (Velká francouzská revoluce), kdy a kde se příběh odehrává, v AC Rogue se všechno točí okolo postavy Shaye Cormaca a události i místo konání ustupují do pozadí. Pokud ale tvůrci z Ubisoft Sofia dlouhodobě popisují Shaye jako rozervanou a pomstou asasínům posedlou postavu, dává smysl, že atmosféra AC Rogue bude podobná – naštvaná a temná, což byl tvůrčí záměr od samého začátku.

zdroj: Vlastní

Dokládá to i střih, výběr scén a hudební doprovod nového traileru na Assassin’s Creed Rogue. Podívejte se na něj a srovnejte ho se zpracováním traileru na Assassin’s Creed Unity (viz níže). Záběry na videu z AC Unity doprovází mnohem poklidnější, méně dramatická i klimatická hudba. Aktuální video z AC Rogue naproti tomu spěchá s každým tónem k dramatickému zakončení, což zřejmě odpovídá i schématu hry samotné.

V případě AC Rogue se na to konto neděsím, že herně půjde o Black Flag v mírně odlišných lokací. Doufám jenom, že to se zaměřením na postavu a nic dalšího tvůrci nepřehnali a nechají prostor k vyniknutí i prostředí či příběhu. Jakkoli je Shay na první pohled charakterově zajímavý, protože je jiný než ostatní hrdinové AC ságy, jeho touha po pomstě z něj činí potenciálně jen jednorozměrnou postavu. A hrát za takovou by byla po počátečním nadšení velmi brzy docela nuda. Rád se nechám přesvědčit, že tvůrci neponechali nic náhodě a Shay je víc než jen schránka plná zlosti a hněvu.

zdroj: Vlastní

Assassin’s Creed Rogue vychází 13. listopadu pro PS3 a Xbox 360 – PC verzi čekejte v prvním kvartále příštího roku.

Nejnovější články