Trailer na Battlefield V vysvětluje, jak vytvořit svou vlastní osobní armádu
zdroj: tisková zpráva

Trailer na Battlefield V vysvětluje, jak vytvořit svou vlastní osobní armádu

22. 8. 2018 12:15 | Video | autor: Václav Pecháček |

Battlefield V vám dá při úpravě postav a jejich vybavení volnější ruku než kterýkoli předchozí díl. To je poselství nového traileru vysvětlujícího systém „The Company“, který vám umožní připravit si do bitvy sadu vojáků přizpůsobených vaší chuti, vhodných pro konkrétní mapu či mód, nebo prostě vypadajících tak, jak chcete.

Jde o rozšíření klasického systému tříd, k němuž se nyní přidávají Combat Roles – bojové role, které danou třídu nějak upraví a posunou ji určitým směrem. Ze Supporta si můžete udělat rychlopalného kulometčíka, co kolem sebe rozsévá zkázu, nebo vysoce pohyblivého distributora nábojů a pytlů s pískem. Medik umí léčit nablízko nebo na dálku. A tak dále.

zdroj: Archiv

Postupem času budou přibývat další a další archetypy. Nic vám navíc nebrání konkrétní Combat Role ještě trochu přizpůsobit vlastnímu vkusu třeba výběrem jiné než základní zbraně. Bouchačky si budete postupně odemykat spolu s dalším vybavením, a dokonce i vozidly, takže zásoba kousků do vaší osobní skládačky se časem bude zvětšovat.

Jednotlivé zbraně se také budou při používání vylepšovat, což je pro hráče jednak odměna, jednak to tvoří zajímavá dilemata. Máte krásný vylepšený Sten, ale právě jste si odemkli nového Thompsona. Budete ho používat, nebo zůstanete u prověřené a vymazlené klasiky? Nebo si pro Assaulta připravíte dvě různé Combat Roles a budete je střídat?

Systém Company se týká i vizuálních úprav. Někdo si vybere oblečení, které se na danou misi nejvíc hodí, třeba bílou zimní uniformu do norského Narviku. Jiný se radši pochlubí vzácnou paragánskou výzbrojí, kterou si odemkl za vynikající výkon v bitvě. A další bude kreativní – splácá dohromady nějakou čepici, svetr a kalhoty do divného mixu, který nikdo jiný na celém světě nenosí.

Podstatná je ještě informace, že svou vlastní Company budete skládat pro každou frakci zvlášť. Zpočátku tedy budete mít dvě soukromé armády, jednu britskou, jednu německou, i když jejich počet se určitě postupnými updaty rozšíří. Zbraně nejsou exkluzivní, ale každá ze stran má svá vlastní vozidla a může nabídnout některé speciální vojáky, které zařadíte do svého bitevního výběru.

Kdo by se chtěl o systému dozvědět ještě o chlup víc, může si přečíst výklad producenta DICE Ryana McArthura. Pokud byste si ho raději vyzkoušeli sami, počkejte buď na vydání 19. října, nebo na otevřenou betu, která vypukne 6. září. Kromě Narviku, který jsme viděli už v alfě, se v akci objeví i zdevastovaný Rotterdam.

zdroj: Archiv

Nejnovější články