Trailer na bojovku Extinction vám velmi názorně předvede, jak se zbavit dotěrných vraždících obrů
zdroj: tisková zpráva

Trailer na bojovku Extinction vám velmi názorně předvede, jak se zbavit dotěrných vraždících obrů

5. 10. 2017 9:26 | Video | autor: Václav Pecháček |

Extinction, akční rubačka, v níž se pokusíte usekat nohy, ruce a hlavy obrovitánským ogrům, sice vychází až za pár měsíců, ale autoři ze studia Iron Galaxy jsou zjevně rozhodnutí vás pořádně navnadit. Záběry ze hry jsme viděli už na E3, ovšem pro pěkně vymazlený, film připomínající trailer je přece prostor vždycky – zvlášť když se jedná o hru, která ve svém DNA spojuje Attack on Titan a Shadow of the Colossus.

Jmenujete se Avil a vypadáte trošku jako David Beckham, jen tedy s výrazně epičtějším hlasem. Ale pozor, nejste žádná módní ikona, nýbrž elitní válečník – ve skutečnosti ten úplně poslední, který lidstvu ještě zbývá. Máte meč a jste mrštní, a tak se můžete prohánět po zdech či po střechách, šplhat po příšerách velkých jako mrakodrap a rozsévat spravedlnost jak pampelišková semínka v divokém větru.

Nabízí se vám příběhová kampaň plná hlavních i vedlejších misí, mód skirmish a různé scénáře, ale to všechno je téměř irelevantní oproti otázce, jak příjemná bude hratelnost. Zpracovat boj s nepřáteli, kteří jsou tisíckrát vyšší a těžší než vy, není žádná legrace. Nesmíte je složit příliš snadno, jinak jejich absurdní velikost ztrácí veškerý význam, ale pochopitelně by taky nebylo zrovna fajn, kdyby vás okamžitě zašlápli jako brouka. I když takového osudu se Avil soudě dle traileru bát vážně nemusí.

zdroj: Archiv

Docela přitažlivě znějí sliby o kompletně zničitelném prostředí, jež budete muset využít v boji proti ogrům, a taky různé druhy řečených gigantů. Jeden je červený, druhý šedivý… hm, ale důležitější je asi jejich brnění. Někdo může být celý obložen pichlavými špičáky jako přerostlý agresivní ježek, jiný je zase zakut do neprostupného ocelového brnění.

Prostě ideální katarze pro všechny, kdo se kdy cítili utlačováni hromotluckým spolužákem na základní škole. Jestli to chcete Romanovi za všechny ty velké přestávky plné příkoří vrátit, počkejte si na začátek příštího roku, kdy hra vyjde na PC, PlayStation 4 i Xbox One.

Nejnovější články