Trailer na Minecraft: Story Mode pokyvuje především k fanouškům
zdroj: tisková zpráva

Trailer na Minecraft: Story Mode pokyvuje především k fanouškům

7. 7. 2015 10:25 | Video | autor: Aleš Smutný |

Osobně jsem byl velmi zvědavý, co Telltale předvedou v rámci vlastní invence s Minecraft: Story Mode a po prvním traileru jsem z výsledku spíše rozpačitý. Je celkem jasné, že Telltale zde míří především na fanoušky, těch jsou ostatně zástupy. Nicméně, zatím předvedené kousky příběhu čpí žánrovými klišé, která se převlékla do kostičkovaného kabátku.

Děj se točí kolem skupinky hrdinů shromážděných kolem hlavního protagonisty Jesseho. Ti se musí vydat na cestu, jejímž cílem je nalezení Řádu kamene, aby zastavili strašlivé nebezpečí, zlo atd. Ačkoliv nepochybuji o tom, že Telltale do hry zakomponují spoustu humorných narážek nebo rovnou vtipů, zatím hra vypadá spíše jako fanouškovská služba, která ukáže propriety známého světa v příběhovém kontextu.

Samotný trailer neukazuje nic zajímavého, co by mne, jakožto nehráče Minecraftu, lákalo, ale tuším, že spoustě lidí udělá radost vidět jednotlivé kousky sandboxové skládačky v příběhovém balení. Otázkou je, zda to bude stačit na vytvoření dobré příběhové adventury. Po prvním traileru zůstávám skeptikem. První epizoda Minecraft: Story Mode vyjde „už brzy“ na PC, PS3, PS4, X360, Xbox One, iOS a Android.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články