Trailer na Minecraft: Story Mode ukazuje, jak se vkládá příběh do hry, která nic podobného nezná
zdroj: tisková zpráva

Trailer na Minecraft: Story Mode ukazuje, jak se vkládá příběh do hry, která nic podobného nezná

1. 10. 2015 19:50 | Video | autor: Petr Poláček |

Snad nepřeháním, když vývojáře z Telltale překřtím na scenáristy, protože jejich "hry" už nejsou moc o hraní, nýbrž o sledování příběhu s občasným kliknutím na nějakou volbu. Jasně, hranice interaktivního projektu a hry v pravém slova smyslu nejsou pevně dané, ale stejně si myslím, že v tomto ohledu zašli Telltale příliš daleko, aby se mohli vrátit. Navíc se zjevně nehodlají vracet, když i ze hry, která žádný příběh v klasickém slova smyslu nemá, dokáží příběhovou hru udělat. Řeč je o epizodické adventuře Minecraft: Story Mode, jejíž zápletku představuje následující video.

První epizoda s podtitulem Order of the Stone vyjde 13. října (bohužel ten den není pátek, ale úterý) a na pár hodin vás vtělí vás do role mužské či ženské (výběr je na vás) verze postavy jménem Jesse, která společně s partou dalších postav porazí bájného draka, užívá si slávy a popularity, ale během EnderConu zjistí, že něco je špatně, že něco je děsivě špatně, že je třeba zachránit svět skrze nalezení Řádu kamene!

Zápletka se záchranou světa je autorské rýpnutí do klasického videoherního klišé, což by se ostatně dalo říci o celém Minecraft: Story Mode projektu. Vzhledem k tomu, že Minecraft sám o sobě žádný klasicky pojatý příběh nemá, a příběhy si hráči vytváří sami hraním, měli scenáristé z Telltale naprosto volné pole působnosti a mohli svou příběhovou sérii koncipovat dle libosti. A vybrali si parodii videoherních konvencí, nebo mi to tak alespoň přijde. Chválím je za tento přístup, což samozřejmě nic neznamená pro ně, ale ani pro mě – teprve dění v jednotlivých epizodách ukáže, jestli zmíněný přístup umí nějak rozvést, nebo měli jen dobrý nápad, se kterým si pak neuměli poradit.

zdroj: Archiv

Jisté ovšem je, že ženskou verzi Jesse dabuje Catherine Taberová, mužskou pak Patton Oswalt. Axela namluvil Brian Posehn, Petru Ashley Johnsonová, Lukase Scott Porter, Olivii Martha Plimpton, Ivora Paul Rubens a vypravěče má na svědomí Billy West. V rolích členů Řádu kamene uslyšíte Davea Fennoye, Coreye Feldmana, Greye Griffina a Johna Hodgmana.

A kdybyste byli náhodou 12. října v Los Angeles, můžete si zajít na předpremiéru Minecraft: Story Mode, která se má konat v ArcLight Cinerama Dome. Vstup je zdarma, účast stačí se nahlásit na mail minecraftpremiere@telltalegames.com. Asi si čas neuděláte, ale tak kdyby náhodou...

Nejnovější články