Trojice hybridů z taktické akce Mutant Year Zero likviduje nepřátele potichu i hlasitě
zdroj: tisková zpráva

Trojice hybridů z taktické akce Mutant Year Zero likviduje nepřátele potichu i hlasitě

4. 10. 2018 15:53 | Video | autor: Patrik Hajda |

Hry inspirované XCOMem poměrně snadno zvednou zájem širokého publika. Špiónská Phantom Doctrine slibovala hodně, ale nakonec nedopadla úplně podle očekávání. Stále se ale máme na co těšit. Nadějně vypadá především příští rok vycházející Phoenix Point, ale ještě předtím dorazí atraktivní adaptace Mutant Year Zero: Road to Eden.

Chystaná tahovka vám svěří tři prapodivné hrdiny – zmutovanou ženu, naštvaného kance a hláškujícího kačera. Společně prochází postapokalyptickou krajinou, kde se v reálném čase pídí po užitečných předmětech, zbraních a lékárničkách, dokud nenarazí na nepřátele, se kterými si to vyříkají v klasickém tahovém stylu.

Šéf designu Lee Varley a producent Mark Parker ze studia The Bearded Ladies si před kamerou zahráli a okomentovali 20 minut z Mutant Year Zero: Road to Eden. Zpočátku se snažili likvidovat osamocené ghúly hezky jednoho po druhém a bez vzbuzení pozornosti ostatních. Jakmile byly všechny hlídky z obliga, nastala větší bitva proti značné přesile.

V obou přístupech využijete různých zbraní a schopností vaší trojčlenné bandy. Například kačer Dux se pro stealth moc nehodí, protože nedisponuje tichou zbraní. Zato Selma s tlumičem dokáže divy a Bormin s kuší také není k zahození.

zdroj: Archiv

Avšak úplně všichni jsou užiteční během přestřelky. Dux jakožto snajpr preferuje vyvýšená místa, Bormin je rád uprostřed vřavy a Selma je tak nějak univerzální. Čeká vás klasické pozicování v krytech, nabíhání nepřátelům do zad, vrhání granátů, léčení padlých kolegů a tak dále.

Inspirace XCOMem je nepřehlédnutelná, ale netýká se jen systému tahových soubojů. Zdejší ghúlové totiž silně připomínají Sectoidy. Jeden z nich, Bratr Bodin, se umí navázat na ostatní a tím je posílit. Stejně jako u Sectoidů stačí, aby zemřel dárce, a zemře i příjemce.

Nicméně taková míra inspirace rozhodně není na škodu. Mutant Year Zero: Road to Eden vypadá hodně dobře a snad nás před Vánoci nezklame. Vyjde 4. prosince na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články