Trollové v novém videu z Total War: Warhammer šikanují sever
zdroj: tisková zpráva

Trollové v novém videu z Total War: Warhammer šikanují sever

31. 7. 2017 10:40 | Video | autor: Aleš Smutný |

Creative Assembly se sice chystají na vydání druhého dílu Total War: Warhammer, ale jedničku (a s ní de facto i dvojku) ještě předtím rozšíří Norsca. Tihle severští uctívači Chaosu se doposud prezentovali především jako místní verze Vikingů s bojovými mamuty, ale nové video, které se věnuje jen kampani a specifickým prvkům nové frakce, ukazuje druhého generála – inteligentního trolla Throgga.

Video podtrhuje specifické prvky kampaně za Norscu. V první řadě je to nutnost podnikat nájezdy, abyste udrželi finance v normě. Seveřané nejsou zrovna zdatní obchodníci a horníci, takže je lepší k někomu přijet a prostě si nějaké to zlato vzít. Nicméně právě rozhodování, co uděláte s dobytým územím, bude jednou z klíčových složek kampaně za Norscu. Některá města se vyplatí osídlit, protože nějaké základny potřebujete, jiná prostě vypálíte a na některých je lepší vystavět svatyni jednomu z bohů Chaosu.

Svatyně jednoho z bohů potěší a ostatní naštve, takže se chce dobře rozhodovat, jak zrovna chcete koho potěšit. Nejde udělat radost všem a u jednoho z bohů chcete mít hodně bodíků, protože z toho jsou výrazné bonusy. Jen počítejte s tím, že časem na vás ti naštvaní pošlou nějakého svého šampiona.

zdroj: Archiv

Další z důležitých prvků kampaně je sjednocení severu. To není v rámci frakcí tak v této hře tak výjimečné, ale tady spočívá cesta především v tom porazit vůdce konkurenčních klanů a následně jej přimět, aby se přidal k vaší konfederaci. Prakticky to znamená, že jen málokdy jste s někým zadobře, naopak se neustále rvete o území s dalšími Seveřany, bojujete s Kislevem a dalšími lidskými státečky a i kdybyste chtěli být mírumilovní, stejně vás ekonomické okolnosti doženou k tomu, že je třeba vyplenit to hezké městečko na hranicích.

Norsca vyjde 10. srpna a vyjde na 10 eur. Tedy pokud jste si nepředobjednali druhý díl, pak dostanete rozšíření zdarma. Vzhledem k tomu, že se v druhém díle propojí obě části mapy do jedné gigantické, se každá frakce bude hodit.

Nejnovější články