Tvůrci Bayonetty a Nier: Automata pracují na tajemném projektu Babylon’s Fall
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Bayonetty a Nier: Automata pracují na tajemném projektu Babylon’s Fall

28. 6. 2018 16:02 | Video | autor: Patrik Hajda |

Studio PlatinumGames si asi většina z nás spojuje s akčními hrami z titulku, které patří mezi špičku svých žánrů. Loňský Nier: Automata zabodoval u kritiků i hráčů, kteří se společnými silami postarali o 3 miliony prodaných kusů. Člověk by tak očekával nástupce, ale studio se na E3 vytasilo s úplně novou značkou Babylon’s Fall. Ta sice nevylučuje existenci případné trojky Nier, ale v takovém případě by Japonci makali na třech projektech najednou – chystají totiž i Bayonettu 3.

Babylon’s Fall se prezentoval videem na konferenci Square Enix, takže spolupráce obou společností pokračuje. Video pokrývá 500 let dějin od roku 5 000 našeho letopočtu, kdy došlo k nalezení mocné energie „oversoul“. Následovala proroctví, bádání, zrození bohů, světové války, a vše, zdá se, končí/začíná v roce 5 500 znovuzrozením.

Hra tak očividně pomrkává k Bibli, i když asi nebude kráčet přesně v jejích šlépějích. Záběry nás dále nechají nahlédnout na souboj dvou rytířů v epických brněních, z nichž jeden útočí pouhým mečem a kryje se štítem, zatímco druhý ho okamžitě usmrtí jakousi magií, pomocí které útočníkovi usekne ruku s mečem a tou ho následně přetne vejpůl.

zdroj: Archiv

Video končí pohledem na čtyři postavy, před kterými se tyčí vysoká budova, možná samotná Babylonská věž. V tuto chvíli může být Babylon’s Fall úplně čímkoliv, ale vzhledem k portfoliu studia PlatinumGames nemůžeme vyloučit akční bojovku. Vedoucí studia Acuši Inaba projekt popisuje jako „novou výzvu pro PlatinumGames“. Hra vyjde na Steamu a PS4 příští rok.

Babylon's Fall zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články