Tvůrci DiRT Rally vysvětlují úspěch návratu ke kořenům série
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci DiRT Rally vysvětlují úspěch návratu ke kořenům série

23. 2. 2016 10:55 | Video | autor: Honza Konfršt |

Pokud jste propadli kouzlu virtuálního rallye závodění v rámci DiRT Rally a pokud zároveň máte zkušenost s předešlými díly série, jistě jste si povšimli faktu, že má tento díl blíže ke kořenům série a k dílům, které užívaly jména skotského závodníka Colina McRae. Důvody k tomuto příklonu k minulosti pak Codemasters vysvětlují v novém videu.

PC verze je již venku v celé své plné kráse (viz recenzi), majitelé konzolí pak mohou vyhlížet 5. duben a jako lákadlo toho pravého rallye zážitku jim může posloužit právě následující video.

V tom vývojáři popisují vliv šťastného rozhodnutí představit hru v early accessu – právě tam se totiž projevila přání fanoušků a na základě těch se hra navrátila ke kořenům série a k tomu, co sami hráči chtěli. Díky tomu Codies vytvořili hru, která představuje nejen větší důraz na samotnou rallye disciplínu, ale především větší výzvu. Ta spočívala například ve snaze přinést adrenalin v podobě neustále hrozící hrozby bouračky či ztráty pozice při sebemenší chybě.

Dalším cílem bylo vytvořit co možná nejautentičtější zážitek. V rámci toho vývojáři mimo jiné cestovali s kamerami a foťáky do řady lokací po celém světě, nahráli spousty audio materiálu a strávili také spoustu času ve společnosti hvězd a ikon tohoto odvětví automobilového závodění.

zdroj: Archiv

Nejnovější články